Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Ulaganja u zdravstvo

Isporučen ultrazvučni uređaj za ambulantu Lastovo

storyeditor/2024-07-19/dom-zdravlja-metkovic.jpg
Foto: DNŽ ŽUPANIJA je potpisala i ugovor o izvođenju radova na unutarnjem uređenju prostora radiologije Doma zdravlja Metković. Tim projektom prilagodit će se prostor kako bi se ugradio CT uređaj

Prijenosni ultrazvučni uređaj s linearnom i konveksnom sondom, marke SonoScape E2, isporučen je Domu zdravlja "Dr. Ante Franulović" Vela Luka, za Ambulantu Lastovo.

Uređaj je isporučila i provela edukaciju s djelatnicima tvrtka MEDICAL CENTAR d.o.o., a ukupna vrijednost uređaja iznosi 12.340 eura s PDV-om. Ultrazvučni uređaj u potpunosti je financirala Dubrovačko neretvanska županija.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije poručuju kako će se nabavom ovoga vrijednog uređaja znatno poboljšati kvaliteta zdravstvene skrbi za stanovnike i turiste toga, najudaljenijeg otoka u županiji.

Ujedno, Dubrovačko-neretvanska županija potpisala je ugovor o izvođenju radova na unutarnjem uređenju prostora radiologije Doma zdravlja Metković. Tim projektom prilagodit će se prostor kako bi se ugradio CT uređaj.

Podsjetimo, Dubrovačko-neretvanska županija je s Ministarstvom zdravstva provela zajednički postupak javne nabave dva CT uređaja namijenjenih Domu zdravlja Korčula i Domu zdravlja Metković.

Ukupna vrijednost ova dva iznimno važna uređaja je 1,187.500 eura, za koje je Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila 265.446 eura, a Ministarstvo zdravstva razliku sredstava u iznosu od 922.054 eura. Uređaj na Korčuli već je pušten u rad, dok će uređaj u Metkoviću krenuti s radom odmah po završetku potrebne adaptacije prostora kako bi se ispunili najviši medicinski i sigurnosni standardi. Ugovoreni su radovi u iznosu 157.815,23 eura s PDV-om, s rokom izvođenja 60 dana, a ugovoren je i stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je sufinanciranje navedenog projekta kroz Program podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu 75.000,00 eura, dok će preostali iznos osigurati iz vlastitih sredstava i sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove. 

storyeditor/2024-07-19/PXL_160724_117584962.jpg Kliško kulturno ljeto zatvara se 23. kolovoza koncertom Doris Dragović Na Kliškom kulturnom ljetu nakon moto susreta i klapa – Kliški boj Biciklistički klub RODA, Općina Dubrava i brojni sponzori zaslužni su što se 7. srpnja održao rekreativni biciklistički maraton "Granfondo Dubrava" REKREATIVNI MARATON Održan Granfondo Dubrava, najbrži je bio Jan Tisaj Ključeve šest vozila, ravnatelju Doma zdravlja VPŽ dr. Ivici Fotezu, u četvrtak je uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović Župan uručio ključeve Šest novih vozila Domu zdravlja