Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Održana početna konferencija projekta gradnje igrališta

Ispunjava se obećanje dano mještanima – djeca Dolaca dobit će pravo mjesto za igru

Foto: radioorahovica.com
U Maloj gradskoj vijećnici u Orahovici održana je konferencija projekta “Građenje i opremanje dječjeg igrališta Dolci”

U Maloj gradskoj vijećnici u Orahovici održana je početna konferencija projekta “Građenje i opremanje dječjeg igrališta Dolci”, piše radioorahovica.com. U ime gradonačelnice Ana-Marije Petin nazočne je pozdravila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Marija Šafer, koja je rekla da je ugovor između Grada Orahovice i Agencija za plaćanje u poljoprivredi potpisan u travnju ove godine pa su se stekli uvjeti za provođenje svih aktivnosti vezanih za projekt gradnje igrališta u Dolcima.

“Sport i srce” Orahovica će postati centar kardiovaskularnog zdravlja

Videoprezentacija

Radovi se financiraju iz natječaja koji je raspisao LAG “Papuk” još 2018., a za provedbu tipa operacije 1.1.1. iz lokalne razvojne strategije LAG-a Papuk “Poticanje ulaganja u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu”, koja se financira iz europskog poljoprivrednog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 251.203 kune, a intenzitet ugovorene potpore je 90 posto. Krajem svibnja izvođač radova uveden je u posao te slijedi opremanje igrališta spravama i opremom za igranje.

Voditeljica projekta Irela Strabić u videoprezentaciji je objasnila što će sve biti sagrađeno u Dolcima te aktivnosti i ciljeve projekta. Prema njezinim riječima, opći cilj projekta je poboljšanje uvjeta života lokalnog stanovništva u ruralnom području ulaganjem u infrastrukturu, što će doprinijeti razvoju naselja i potaknuti mlade obitelji da ostanu u ovom okruženju. Projektom će se osigurati da djeca provode slobodno vrijeme u zdravom i sigurnom okruženju, uz opremu usklađenu s propisanim tehničkim uvjetima i standardima. U Dolcima će biti sagrađeno igralište površine 329 m2.

Započela naknadna isplata uskrsnica umirovljenicima Novčana pomoć koja će Orahovčanima s niskim mirovinama itekako dobro doći

Igralište i u Novoj Jošavi

Bit će postavljeno šest dječjih igrala, pet komada urbane opreme, uredit će se 29 četvornih metara pješačke staze, a kompletno igralište bit će ograđeno postavljanjem 140 metara ograde.

Voditelj LAG-a “Papuk” Saša Rister izrazio je zadovoljstvo što je jedan od projekata koji se financira putem LAG-a krenuo s provedbom. Na kraju konferencije pročelnica Šafer dodala je da se gradnjom igrališta u Dolcima ispunjava obećanje dano mještanima tog prigradskog naselja, a uskoro se očekuje i raspisivanje novog natječaja s kojim će se krenuti u realizaciju gradnje dječjeg igrališta u Novoj Jošavi. Za nedavnog obilaska gradilišta gradonačelnica Petin izrazila je zadovoljstvo što će djeca Dolaca napokon dobiti igralište na kojem će sa svojim roditeljima moći provoditi slobodno vrijeme.