Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
“Sport i srce”

Orahovica će postati centar kardiovaskularnog zdravlja

Foto: radioorahovica.com
Gradonačelnia Ana-Marija Petin s organizatorima poslijediplomskog tečaja stalnog medicinskog usavršavanja

U Orahovici je u organizaciji Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku održan drugi poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”.

gradonačelnica obišla gradilište Djeca Dolaca napokon će dobiti pravo mjesto za igru i druženje

Osim fakulteta, u organizaciji su sudjelovali i Hrvatsko kardiološko društvo te HOO. Kako piše radioorahovica.com, tečaj je imao multidisciplinarni pristup kardiologiji tjelesne, sportske i radne aktivnosti.

Sudionici su izložili pozitivne, ali i negativne učinke sporta na kardiovaskularno zdravlje i ljudski organizam. Na skupu je istaknuto da su započeli radovi na preuređenju orahovačke kurije u novi, moderni kardiovaskularni centar.

– Vrlo brzo Orahovica će dobiti sadržaj koji će promijeniti njezinu budućnost. Svi poslovi oko gradnje našeg rehabilitacijskog centra u Orahovici idu svojim tijekom. Sve ono što nam treba u Orahovici imamo, ali i više od toga. Gradonačelnica i njezini suradnici pružaju nam svu potrebnu logističku pomoć, tako da smo više nego zadovoljni – rekao je voditelj tečaja, dekan fakulteta Aleksandar Včev.

Započela naknadna isplata uskrsnica umirovljenicima Novčana pomoć koja će Orahovčanima s niskim mirovinama itekako dobro doći

Gradonačelnica Ana-Marija Petin naglasila je da će Orahovica vrlo brzo postati središte kardiovaskularne rehabilitacije u ovom dijelu Hrvatske.