Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt Pannonia Gourmet

Ivan Bosančić: Šokački stan postat će izletište kakvo Vinkovčani i zaslužuju

Foto: Branimir Bradarić
Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju blagovaonice, kuhinje, ureda, trijema, krova, fasade te uređenje dvorišta i novu ogradu

U sklopu projekta „Pannonia Gourmet”, koji se provodi u okviru prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, u tijeku su radovi na obnovi na Stanu Sopot u Vinkovcima.

VELIKI USPJEH U Šibeniku završeni kapitalni projekti: Otvoren Trokut i izgrađena podzemna garaža u središtu grada

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura koji je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije sa 65 posto. Projekt traje 24 mjeseca, odnosno do 14. prosinca 2021. godine, a glavni cilj mu je osnivanje dva Gourmet centra, u Vinkovcima i u Vrdniku u Srbiji. Radove na obnovi Stana Sopot, koji će po završetku projekta postati Šokački stan, obišao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je izrazio nadu da će epidemiološki uvjeti dopustiti da Šokački stan već od proljeća zaživi i bude u funkciji onako kako je to zamišljeno projektom.

Neke nove perspektive

– Uz poučne staze, uz jedno lijepo dječje igralište i šetnice u šumi i sve ono što je planirano, vjerujem da ćemo ovdje dobiti jedno lijepo izletište koje Vinkovčani i zaslužuju. Posla je puno, ali sve ide svojim tijekom i sve poprima onaj izgled kako to u konačnici mora izgledati. U perspektivi će Šokački stan možda dobiti još jednu dodatnu priču jer će vjerojatno otvoriti i neke nove perspektive u smislu turističke ponude što je jedna dodana vrijednost koju nosi ovaj projekt – rekao je Bosančić.

U obilasku radova bio je i pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Hrvoje Niče koji je rekao kako je riječ o projektu koji je važan ne samo u smislu širenja turističke ponude nego i kao ruralni projekt. Predstavljajući projekt „Pannonia Gourmet”, njegova voditeljica Marin Hodak Domaćinović najavila je kako bi projekt trebao biti završen u travnju sljedeće godine kao i da su radovima koji se provode obuhvaćena rekonstrukcija blagovaonice, kuhinje, ureda, sanitarnog čvora, krova, trijema i fasade te uređenje dvorišta s novom ogradom. Za sada se neće renovirati smještajni kapaciteti, ali za to već postoje planovi u okviru glavnog projekta koji se radi kroz ovaj projekt, a obuhvaća proširenje smještajnih kapaciteta.

ljepše mjesto za igru i zabavu Dječje i sportsko igralište u Stupniku obnovljeno EU sredstvima

Tematska cjelina

– Cilj je projekta je promovirati gastroturizam ovoga područja, a u planu je i širenje projekta, odnosno povezivanje čitavog prostora Sopota u jednu tematsku cjelinu gdje bi turist imao zaokruženu ponudu na jednom mjestu – rekla je Marina Hodak Domaćinović