Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Đaci razmjenjivali pitanja i odgovore s dožupanom i pročelnicom

Iz prve ruke doznali kako funkcionira Županija

Posjet Županiji
Foto: Zvonimir Penić
Učenici su pokazali da znaju dosta o svojoj županiji

Učenici osnovnih škola u sklopu nastavnog programa posjećuju Brodsko-posavsku županiju. Višegodišnja je praksa da Županiju posjete učenici nekih škola s njezina područja i iz prve ruke saznaju više o funkcioniranju područne samouprave, jer upravo je to dio nastavnog gradiva kroz koji učenici upoznaju svoj uži i širi zavičaj. Ove godine s predstavnicima Županije susreli su se učenici OŠ Bogoslava Šuleka iz Slavonskog Broda.

Medo atrakcija u gornjim močilima Maketa medvjeda u dvorištu u sjećanje na lov, kumstva i nezgode

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović djeci je govorila o skrbi o školama, tekućem i investicijskom održavanju te o obnovi, rekonstrukciji i izgradnji škola. Učenike je ipak najviše zanimalo koje su dužnosti, obveze i ovlasti županijskih dužnosnika. Stoga im je zamjenik župana Damir Mirković ukratko pojasnio sve prednosti i mane ovih funkcija. Na sastanku je bilo i pitanja za učenike, poput broja gradova i općina u našoj županiji, na koja su učenici odgovarali precizno pokazujući zavidnu razinu znanja o ovoj tematici. Susret je bio prigoda i za stjecanje dodatnih spoznaja.

Brodsko-posavska županija učinit će maksimum kako bi učenici i profesori trajno stjecali znanja u ovoj našoj staroj novogradiškoj ljepotici, poručio je župan Marušić Stotinu godina novogradiške Gimnazije Škola čiji se rezultati očituju u realiziranim projektima i uspjesima učenika i nastavnika Govedo Vlažna staništa pomažu u borbi s klimatskim promjenama, tvrde slavonskobrodski stručnjaci Pašnjak Gajna smanjuje rizik od poplave