Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Manje gužve u samom centru grada od početka ljeta

Izgradnja garaže i uređenje Poljane u završnoj fazi

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
U sklopu radova dopremljena je i postavljena bijela čelična nadstrešnica veličine 100 četvornih metara između ulaza u podzemnu garažu

Na trgu Poljana u Šibeniku prošlog tjedna postavljena je čelična nadstrešnica, čime je projekt uređenja glavnog gradskog trga i izgradnje podzemne garaže na tri etaže ušao u završnu fazu. Radovi na gradilištu u samom središtu grada nisu zaustavljeni niti u ovoj izvanrednoj situaciji ne staju i trenutačno se sve odvija prema planu.To znači da će Šibenčani, ali i svi oni koji se nađu u Krešimirovu gradu već od početka ljeta svjedočiti novouređenoj Poljani i manjim gužvama u samom centru, izvijestili su nas iz šibenske uprave.

Pod posebnom pratnjom Stigla velika nadstrešnica za središnji gradski trg

– Projekt uređenja glavnog gradskog trga, izgradnje podzemne garaže, prezentacije arheologije i rekonstrukcije prometnica oko Poljane bliži se svome kraju. Postavlja se bijela čelična nadstrešnica veličine 100 četvornih metara između ulaza u podzemne etaže, a koja će svojim oblikom pratiti krov gradske knjižnice – kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika i koordinator radova na Poljani.

Ukupna vrijednost radova (podzemna garaža s 256 parkirnih mjesta, parterno uređenje samog trga, prezentacija arheologije i rekonstrukcija obodnih prometnica sa semaforizacijom) je 50 milijuna kuna + PDV. U sklopu radova dopremljena je i postavljena bijela čelična nadstrešnica veličine 100 četvornih metara između ulaza u podzemnu garažu.

WiFi4eu Na tvrđavi Svetog Mihovila besplatan pristup internetu

Izvođenje radova započelo je 1. listopada 2018., a izvođač radova je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita. Navedeni radovi provode se u sklopu projekta Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu za koji je ostvareno 73,786.670,83 kuna bespovratnih europskih sredstava. Nositelj projekta je tvrtka Gradski parking d.o.o. Uz izgradnju i opremanje logističkog centra Poljana, projekt obuhvaća izradu studijske dokumentacije za organizaciju i integraciju javnog prijevoza na području grada Šibenika te razvoj aplikacije zbog unapređenja informiranosti korisnika i olakšavanja korištenja različitih usluga iz sektora prometa, ističu iz gradske uprave. Aplikacija će, kako se navodi, integrirati različite oblike prijevoza i informacije o istima, kao i omogućiti plaćanje karata u javnom prijevozu i na javnim parkiralištima na području grada Šibenika.

otvaranje Ponude za uređenje buduće Kuće umjetnosti

– Projektom je predviđena i nabava 11 niskopodnih autobusa za potrebe održavanja javnog gradskog prijevoza na 7 linija te nabava i postavljanje popratne opreme za uređenje 17 autobusnih stajališta (info- displej) – zaključili su iz Grada.