Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
otvaranje

Ponude za uređenje buduće Kuće umjetnosti

Foto: Grad Šibenik
Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg kina Odeon provodi u fazama od 2013. Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40% došlo iz nepovratnih sredstava Ministarstva kulture

U otvorenom postupku javne nabave za završnu fazu uređenja buduće Kuće umjetnosti Arsen pristigle su ponude za obavljanje dvije grupe radova koje predstoje, postavljanje modularnog poda te izvedba završnih obrtničkih radova. Za grupu jedan, odnosno postavljanje modularnog poda pristigla je jedna ponuda, tvrtke Maori d.o.o., u neto iznosu 2,172.990,41 kn. Za grupu dva, završne obrtničke radove pristigle su dvije ponude i to tvrtke Stolarija Gojanović 1969. G d.o.o., u neto iznosu 1,488.587,90 kn, te tvrtke Tehno-elektro d.o.o., u neto iznosu 2,230.002,39 kn.

Predstavljen „Proračun u malom za 2020.godinu“ Obnovit će se kino Odeon, vrtići, škole, rekonstruirat će se brojne ulice i igralište Dražena Petrovića

Procijenjena neto vrijednost za prvu grupu radova iznosi 1,540.000 kn, a za drugu grupu 1,500.000 kn.

Ponude su otvorene javno putem videokonferencije, rok za izjavljivanje žalbe na postupak javnog otvaranje ponuda je 10 dana, a odabir ponuda bit će proveden unutar 90 dana od otvaranja.

Podsjetimo, završetkom preuređenja dvorane bivšeg kina Odeon u središtu Šibenika i njegovom preobrazbom u novi gradski javni prostor namijenjen održavanju glazbeno-scenskih događanja, kinoprojekcija, kazališnih predstava, izložbi i konferencija diže se zasun nove pozornice – Arsenove kuće umjetnosti, istaknuli su iz šibenske uprave dodajući da je javna ustanova koja će upravljati prostorom, Tvrđava kulture Šibenik, predložila naziv kojim se odaje počast jednom od najvećih umjetnika novije hrvatske povijesti: akademskom glazbeniku, individualcu i intelektualcu, skladatelju, kantautoru, slikaru, aranžeru, prevoditelju, tihom obrtniku i pjesniku opće prakse, šibenskom glazbaru i umjetničkom geniju – Arsenu Dediću.

Otvara se Arsenova kuća umjetnosti Preuređenom prostoru bivšeg kina Odeon ime šibenskoga velikana Arsena Dedića

Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg kina Odeon provodi u fazama od 2013. Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40% došlo iz nepovratnih sredstava Ministarstva kulture.