Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Predstavljen „Proračun u malom za 2020.godinu“

Obnovit će se kino Odeon, vrtići, škole, rekonstruirat će se brojne ulice i igralište Dražena Petrovića

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Na predstavljanju brošure “Proračun u malom” istaknuto je da se njome htjelo na jednostavan i i transparentan način građanima omogućiti uvid u trošenje gradskog novca

– Grad Šibenik tiskao je vodič za građane „Proračun u malom za 2020. godinu“ koji su predstavili gradonačelnik Željko Burić i zamjenici Danijel Mileta i Paško Rakić. „Proračun u malom“ ujedno je i dostupan na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika, a njegovom objavom Grad nastoji transparentno i na što jednostavniji način građanima predstaviti planove i aktivnosti koje namjerava realizirati u ovoj godini – izvijestili su iz šibenske gradske uprave i dodali da gradski proračun za 2020. godinu iznosi 418,750.000 kn te objedinjuje planove proračunskih korisnika i plan koji provode upravna tijela Grada Šibenika.

Javna nabava Brodica za 12 putnika Hrvatskom centru koralja Zlarin

Projekti EU petina proračuna

– Grad Šibenik pripremio je ovu brošuru kako bi svatko tko je zainteresiran jednostavno i brzo mogao na jednom mjestu pronaći sve važne informacije o proračunu, načinu prikupljanja sredstava te tako može imati pregled na što se sve sredstva izdvajaju. Ovu godinu u financijskom smislu u Šibeniku će obilježiti veliki gradski projekti i investicijski ciklus kojim dominiraju ulaganja u infrastrukturu, gospodarstvo i visoko obrazovanje. Pred nama je izazovna godina u kojoj će se dovršiti ili nastaviti ključni projekti podržani europskim ili nacionalnim sredstvima za koja je Grad uspješno aplicirao – kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić. Europski projekti čine 20 posto gradskog proračuna; vrijednosno najveći je projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana, zatim završetak Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, Hrvatski centar koralja na otoku Zlarinu te gradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi.

Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, kazao je da se krenulo s gradnjom i obnovom vrtićkih objekata Na javni natječaj stigla ponuda splitske tvrtke za dovršetak radova Započeta obnova vrtića Vidici mogla bi se završiti do ljeta

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta predstavio je najvažnije projekte u 2020. godini, poput dovršetka obnove bivšeg kina Odeon, nastavka energetske obnove dječjih vrtića i osnovnih škola te komunalnog uređenja niza ulica na području grada, ističu iz gradske uprave.

Osigurano 46,5 milijuna kuna

– Najveću transformaciju, nakon dovršetka radova na Aglomeraciji, doživjet će Ulica kralja Zvonimira za čije je uređenje u proračunu osigurano četiri milijuna kuna. Potom planiramo komunalno urediti i opremiti Ulicu 7. kontinenta, Ulicu branitelja Domovinskog rata, Put Gvozdenova, a u planu je uređenje Perivoja Roberta Visianija te rekonstrukcija sportskog igrališta Dražena Petrovića na Baldekinu – istaknuo je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta naglasivši da je za projekte gradnje i uređenja komunalne infrastrukture u proračunu osigurano 46,5 milijuna kuna. 

Bolji uvjeti za učenike Školske zgrade u novom ruhu