Izbornik
Naslovnica Županije
Viroexpo počinje 16. veljače, stižu izlagači iz desetak zemalja

Izlagači se javljaju pa očekujemo da ćemo uskoro imati popunjen prostor

OVE GODINE će u "sajamskom gradu Viroexpa" biti gužva jer je više od 60 posto prostora već popunjeno
1/4
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Dio besplatnih ulaznica podijelit ćemo umirovljenicima kako bismo im olakšali dolazak na sajam. Cijena za odrasle iznosi dva eura, navodi župan Igor Andrović

Još je mjesec dana ostalo do 27. Viroexpa – međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji će se u Virovitici održati od 16. do 18. veljače. Viroexpo je kroz godine stekao status "jednog od tri najbolja u Hrvatskoj". Prošle godine ga je vidjelo 33.000 posjetitelja, a i ove godine će u "sajamskom gradu Viroexpa" biti gužva jer je više od 60 posto prostora već popunjeno.

Bogat sadržaj
– Od 2019., od kada imamo svoj sajamski prostor, puno nam je lakše organizirati ovu manifestaciju i svu energiju usmjeriti prema izlagačima i budućim posjetiteljima. Izlagači se svakodnevno javljaju i očekujemo kako ćemo uskoro imati kompletno popunjen izlagački prostor. Oni koji još nisu poslali prijavnicu, neka to učine što prije. Ove godine je županija partner Osječko-baranjska županija, a izlagači iz te županije već godinama dolaze na naš sajam. Veseli me što je Osječko-baranjska županija partner jer su prošle godine otvorili Gospodarski centar pa kao i mi imaju vlastiti sajamski prostor – rekao je župan Igor Andrović, ujedno predsjednik Organizacijskog odbora 27. Viroexpa.
Cijena ulaznice za odrasle bit će samo 2 eura, dok je za djecu do 12 godina ulaz besplatan.

Foto: Kristijan Toplak

– Dio besplatnih ulaznica podijelit ćemo umirovljenicima kako bismo im olakšali dolazak na ovogodišnji sajam. Cijena za odrasle iznosi 2 eura i to je najjeftinija ulaznica u cijeloj Hrvatskoj. Iznos je simboličan, ako u obzir uzmemo činjenicu da je riječ o jednom od tri najbolja sajma u Hrvatskoj. Viroexpo je zanimljiv i velikom broju stranih zemalja čiji će predstavnici i ove godine posjetiti sajam koji će, vjerujem, dodatno omogućiti razvoj gospodarstva ove županije i biti pozornica svim našim poduzetnicima – podcrtao je župan Andrović te najavio i bogat popratni sadržaj.

Bit će tu brojna stručna predavanja, sajam strukovnih zanimanja, na sajamskoj pozornici predstavit će se škole, udruge, obrtnici, poljoprivrednici, vinari, lovci, ribolovci. Izlagači će stići iz više od deset stranih zemalja.

Velik interes
– Interes je velik, očekujem da ćemo biti popunjeni do kraja siječnja. Kvalitetna suradnja te prijateljski i partnerski odnosi izlagača i sajam Viroexpo su temelj uspješnosti našeg postojanja. Zajedničkim naporima i suradnjom i ove ćemo godine omogućiti posjetiteljima da na najbolji mogući način dožive prezentaciju proizvoda i usluga koju gospodarstvenici i poljoprivrednici predstavljaju na našem sajmu. Očekujemo da će ovogodišnji sajam biti posjećen najmanje kao i prošlogodišnji, koji je oborio sve rekorde po posjećenosti – istaknuo je direktor sajma Bojan Mijok.

I ove godine u program održavanja uključit će se Turistička zajednica VPŽ-a s drugim turističkim zajednicama, kao i gradovima i općinama s područja županije. Organizatori i pokrovitelji sajma su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora VPŽ, Turistička zajednica VPŽ, a tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podršku sajmu daju Hrvatske šume.

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je sjednicu Natječaji se raspisuju u prvoj polovici 2024. Zagrebačka županija za branitelje izdvojila gotovo 180 tisuća eura SVE NOVO Prometnica u Bregani dobit će novu rasvjetu, odvodnju, asfalt... Ceste se sređuju punom parom Počeli radovi u Katančićevoj i Ulici 30. svibnja u Bregani INTERES RASTE Pravo na stipendiju dobilo je 38 učenika i sedam studenata. Mjesečna učenička stipendija iznosi 80 eura, a studentska 120 eura Stipendije učenicima i studentima, a poduzetnicima potpore Mladi, ali i svi ostali u Stupniku imaju mogućnosti za pokretanje vlastitog posla