Izbornik
Naslovnica Županije
Natječaji se raspisuju u prvoj polovici 2024.

Zagrebačka županija za branitelje izdvojila gotovo 180 tisuća eura

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je sjednicu
Foto: Zagrebačka županija

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je sjednicu na kojoj su članovi informirani da je u proračunu za 2024. godinu za braniteljsku populaciju osigurano 177.545 eura. Najveći iznos sredstava, gotovo 80 tisuća eura, dodijelit će se na temelju javnog natječaja udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Raspisivanje natječaja u planu je u prvoj polovici 2024. godine, a cilj je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije za pružanje zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih usluga putem njihovih programa i projekata koje provode na lokalnoj razini.

Za liječenje hrvatskih branitelja u Specijalnoj bolnici Naftalan predviđeno je 78 tisuća eura, a time je omogućeno liječenje medicinskom rehabilitacijom za 120 hrvatskih branitelja u trajanju od deset dana.

Također, i u 2024. godini u planu je svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, za što je planiran iznos od gotovo 20 tisuća eura.

Inače, Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije obilježava se 27. lipnja, na dan kada je 1991. godine na pokupsko ratište raspoređena 2. brigada ZNG-a koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu, a tijekom Domovinskog rata s područja županije u obrani Hrvatske sudjelovalo je 29.400 branitelja. 

INTERES RASTE Pravo na stipendiju dobilo je 38 učenika i sedam studenata. Mjesečna učenička stipendija iznosi 80 eura, a studentska 120 eura Stipendije učenicima i studentima, a poduzetnicima potpore Mladi, ali i svi ostali u Stupniku imaju mogućnosti za pokretanje vlastitog posla Veliki razvojni projekti uz poticanje poduzetništva i razvoj gospodarstva i dalje ostaju na vrhu prioriteta u svim planovima ovog gradskog upravnog odjela Pothvati koji će direktno utjecati na zapošljavanje U 2024. očekujemo početak projekata koji će osnažiti vinkovačko gospodarstvo Odvoz otpada podijeljen je na 25 rajona Na internetskim stranicama Koprivnički Komunalac objavio novi raspored odvoza otpada