Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Otvorenje

Izložba u muzeju “Braća po oružju – elite željeznog doba”

1/5
Foto: pozega.hr
Okupljeni na otvorenju mogli su čuti niz detalja o izložbi i od kustosice Jacqueline Balen te gostiju iz Novog Mesta u Sloveniji

U Gradskom muzeju Požega otvorena je izložba “Braća po oružju – elite željeznog doba” Arheološkog muzeja u Zagrebu. Izložba prikazuje dva ratnička groba iz kaptolske i dolenjske skupine starijeg željeznog doba, a među predmetima se nalaze i oni koji se inače čuvaju u požeškom muzeju, piše slavonski.hr.

U Budimpešti otvorena izložba “Miroslav Kraljević – hrvatski modernist” U Budimpešti otvorena izložba “Miroslav Kraljević – hrvatski modernist” Umjetnik koji se u Požegu uvijek rado vraćao

– Upravo su dva ratnika prikazana na izložbi izvrstan primjer onih veza koje su činile kulturno tkivo kontinentalne Europe u Homerovo doba, 8. stoljeća prije Krista – naglasio je prof.dr. Hrvoje Potrebica, voditelj arheoloških istraživanja na lokalitetu Gradci kod Kaptola, koji je uz Boruta Križa iz Dolenjskog muzeja u Novom Mestu autor izložbe.

Okupljeni na otvorenju mogli su čuti niz detalja o izložbi i od kustosice Jacqueline Balen te gostiju iz Novog Mesta u Sloveniji.

Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Darko Puljašić.

Elita hrvatskog streljaštva na 17. Kupu grada Požege Uz Dan grada Elita hrvatskog samostrela na Kupu Požege

– Požega, Zagreb, Novo Mesto – to je suradnja različitih prostora, koja, kako vidimo i po blagu na ovoj izložbi, traje već tisućljećima i tako se treba i nastaviti – rekao je Puljašić.