Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Na županijski natječaj može se prijaviti do 30. studenoga

Javnoj turističkoj infrastrukturi 1,5 milijuna kuna

Foto: Zagrebačka županija
Javnom turističkom infrastrukturom smatra se ona koja utječe na razvoj turizma i turističke ponude kao što su parkirališta, šetnice uz rijeku, biciklističke staze...

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje poticanja razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini. Javni poziv otvoren je do 30. studenoga ili do iskorištenja sredstava.

Poticaji Zagrebačka županija za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora dodjeljuje 1,7 milijuna kuna

Javnom turističkom infrastrukturom smatra se ona infrastruktura koja na području turističke destinacije utječe na razvoj turizma i turističke ponude, kao što su garaže i parkirališta s organiziranom naplatom, kongresni centri, dvorane, klizališta, ski-podrška, igrališta, zabavni parkovi, kupališta, šetnice uz rijeke ili jezera, kroz šumu, biciklističke, jahačke, planinarske, vinske i staze, izletišta i sportsko-rekreacijski centri. Sredstva se dodjeljuju gradovima i općinama u svrhu poticanja razvoja javne turističke infrastrukture i to za sufinanciranje gradnje, rekonstrukcije i uređenja javne turističke infrastrukture te uređenja okoliša objekata javne turističke infrastrukture.

Maksimalan iznos sredstava koji pojedini prijavitelj može ostvariti po pojedinom projektu je 300.000 kuna.

U prva četiri mjeseca zabilježeno je 15 posto više noćenja te 14 posto više dolazaka nego lani Broj turista i ove godine ruši rekorde, Zagrebačka županija hit među Kinezima

Prijaviti se može elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na internetskoj stranici eprijave.hr.

Pritom je potrebno ispuniti odgovarajući obrazac i učitati propisanu dokumentaciju u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od sedam dana od dana ispunjavanja ePrijave preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P. 974, 10000 Zagreb.