Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OČUVANJE RADNIH MJESTA

Jedan od prvih poteza novog župana: Posjet Čazmatransu i Čazmi

1/2
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je da mu je drago što je bjelovarsko-bilogorski župan prvi put nakon desetak godina u prvom pravom radnom posjetu Gradu Čazmi i istaknuo zadovoljstvo što župan prepoznaje da je za razvoj bitna sinergija i zajedništvo županijskih i gradskih struktura.

Jedan su od prvih službenih posjeta tek izabranog župana Marka Marušića bio je onaj Gradu Čazmi i tvrtki Čazmatrans. Direktor Čazmatransa Damir Pavlović zahvalio je županu na dolasku i istaknuo da su ga upoznali sa stanjem u tvrtki, ali i zahvalio Vladi na potporama koje su doprinijele očuvanja radnih mjesta.

Uručena županijska javna priznanja Za Dan županije polaganje vijenaca i dodjela povelja

– Zadnjih godinu i pol intenzivno pričamo o tome i borimo se da dobijemo javnu uslugu. To je stečevina koju imaju sve europske države. Iz dana u dan očekujemo da nam se pokrije gubitak koji nam stvaraju nerentabilne linije. Napravljen je okvir iz kojeg će se to financirati, sredstva su pripremljena i preostaje samo provedba. Imamo najavu da bi na Vladi trebali biti zadnji akti i odluke kako bi se sa županijama pregovaralo oko potpisa tih ugovora – istaknuo je direktor Čazmatrans Nove Damir Pavlović.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je da mu je drago što je bjelovarsko-bilogorski župan prvi put nakon desetak godina u prvom pravom radnom posjetu Gradu Čazmi i istaknuo zadovoljstvo što župan prepoznaje da je za razvoj bitna sinergija i zajedništvo županijskih i gradskih struktura. Marušić je tijekom posjeta najviše vremena posvetio razgovoru o oporavku tvrtke Čazmatrans koja je u velikoj krizi nakon prošle godine.

– Drago mi je da sam svoj prvi posjet imao u Čazmatransu, jednoj velikoj organizaciji u gradu Čazmi. To je gigant koji zapošljava više od tisuću i dvjesto ljudi stoga čestitam direktoru i njegovoj ekipi što su u ova teška vremena uspjeli preživjeti. U vrijeme koronakrize nije bilo otkaza, a plaće su redovito isplaćene, naravno uz pomoć Vlade. Upoznat sam i sa strategijom razvoja Čazmatransa gdje imaju dobre ideje za povećanje plaća, ali i da se pokrije prometna povezanost između ruralnih dijelova. Imali smo i sastanak s premijerom te nam je obećana potpora Vlade u korist svih naših prijevoznika – naglasio je župan Marušić.