Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Uručena županijska javna priznanja

Za Dan županije polaganje vijenaca i dodjela povelja

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Novom županu Marku Marušiću ovo je bio prvi put da je obilježio dan županije na funkciji čelnika te ustanove

Obilježen je službeni Dan Bjelovarsko-bilogorske županije i to, između ostalog, polaganjem vijenaca u središnjem gradskom parku u Bjelovaru.

Obilježen Dan Osječko-baranjske županije, dodijeljena priznanja zaslužnim građanima Župan: Oni su nositelji kvalitete, razvoja i vrhunskih dostignuća

Počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu odali su župan Marko Marušić sa suradnicima te izaslanstva predsjednika Hrvatskog sabora, Vlade RH i ministarstava te gradonačelnici i načelnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Uslijedila je sveta misa u dvorištu katedralne crkve svete Terezije Avilske u Bjelovaru nakon koje je upriličena dodjela županijskih odličja, i to Povelje Bjelovarsko-bilogorske županije, Plakete Tihomir Trnski i Medalje Bjelovarsko-bilogorske županije.

Poziv na suradnju

Novom županu ovo je bio prvi put da je obilježio dan županije na funkciji čelnika te ustanove pa je izrazio žaljenje što nije bila organizirana svečanost Županijske skupštine. – Čestitam svim našim stanovnicima Dan Bjelovarsko-bilogorske županije. S obzirom na kratko razdoblje od primopredaje do Dana Bjelovarsko-bilogorske županije nije se stigla formirati Županijska skupština tako da je danas izostao njezin svečani dio, ali to ne znači da se mi ovdje ne možemo podružiti u prijateljskom tonu. Pozivam još jednom na suradnju, dobru radnu atmosferu i na prijateljstvo jer samo zajedno sa svim dobrim idejama i projektima gradova i općina, u suradnji s Vladom, možemo razvijati našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju u korist svih naših sugrađana. Putem plana oporavka i otpornosti nastojat ćemo povući što više sredstava kako bismo završili započete projekte, ali i okrenuli se budućnosti i razvijali nove projekte i ideje u suradnji s našim gradonačelnicima i načelnicima – istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Zaslužni građani, obrti...

Župan Marko Marušić uručio je županijska javna priznanja pa su povelju Bjelovarsko-bilogorske županije dobili poljoprivredni obrt Mladen Bužak, Barkop, obrt za radove u niskogradnji, Ljubica Čaić, Mirko Mihalinac, Prima Commerce d.o.o., Stjepan Ivanić, Željko Mesec, Udruga specijalne policije Omege. Plaketu Tihomir Trnski dobila je ženska klapa Stentoria Daruvar, Češka beseda Hercegovac, Mato Pejić, Branko Raičković, Zdenka Štefulinac, Kulturno umjetnička udruga “Ivan Vitez Trnski” Nova Rača, Gareš'ki kulturni centar. Medalju Bjelovarsko-bilogorske županije dobili su Takač d.o.o. i Dejan Nemčić. U ime nagrađenih obratio se svima omiljeni doajen novinarstva, novinar i publicist Mato Pejić.

Novi župan Bjelovarsko-bilogorske županije najavljuje suradnju s gradonačelnicima, načelnicima i Vladom Prvi je cilj maknuti Županiju iz društva najnerazvijenijih

– Sigurno ste puno puta čuli da se kaže kako nagrade nisu važne. No upravo je suprotno. Naravno da se onaj koji nešto radi, a povodi se eventualnim dobivanjem nagrade kao glavnim motivom, neće podičiti velikim postignućima. Ako netko izvrsno radi cijelu godinu ili niz godina u niz područja i ako to njegova životna i radna sredina prepozna, preporuči ga i kandidira za nagradu koju onda i dobije, to je veliko postignuće – istaknuo je Pejić, poželjevši novoizabranom vodstvu Županije uspješan mandat.