Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Majur napokon dobio dostojni objekt za DVD

Jedinstveni projekt – novcem iz fondova EU obnovili zgradu vatrogasnog društva

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Iskoristili ste mogućnosti koje su nastale ulaskom RH u Europsku uniju, rekao je župan Ivo Žinić

Svečano je otvorena obnovljena i rekonstruirana zgrada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Majur. Zgrada je obnovljena novcem iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

MEĐU DEVET HRVATSKIH GRADOVA U RH Novska dobila certifikat “Grad za mlade”

Cilj je bio da se vatrogasnom društvu i svim mještanima općine osiguraju bolji uvjeti za provođenje raznih aktivnosti, a zgrada se pokazala iznimno korisnom tijekom potresa, kada se objekt koristio u svrhu pomoći stanovnicima tog područja.

Predsjednik DVD-a Majur Zdravko Bobetko u ime svih vatrogasaca poslao je veliku zahvalu na gradnji i otvorenju nove zgrade DVD-a. Također, iskazao je nadu da će se sljedeće godine, u povodu 90. godišnjice postojanja dobrovoljnog vatrogasnog društva, moći dostojno proslaviti njegovo postojanje, a potom i otvorenje nove zgrade.

Zajedničkim snagama

U pripremu gradnje krenulo se 24. svibnja 2018. kada je potpisan ugovor i dogovoren početak radova. Iz DVD-a su naveli kako je sve otežala pandemija te su uporabnu dozvolu za novi objekt dobili tek u ožujku ove godine.

Nastavljaju se radovi na dogradnji i rekonstrukciji Hotela Knopp u Novskoj Do kraja 2022. bit će gotovo novo društveno okupljalište Novljana i ukras samog grada

– Nositelj projekta je dobrovoljno vatrogasno društvo Majur, a vrijednost radova iznosila je nešto manje od sedam milijuna kuna. U konačnici, zgrada je proširena za otprilike polovinu prijašnjeg prostora te je dodatno uređena pa je znatno uporabljivija i kvalitetnija nego prije – rekla je načelnica općine Majur Klementina Karanović istaknuvši kako su zgradu počeli koristiti i prije nego što je službeno otvorena, nakon razornog potresa 29. prosinca kako bi služila za skladištenje humanitarne pomoći te za smještaj onih koji su izgubili krov nad glavom.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić također je komentirao važnost tog projekta i obnove zgrada kako bi se pridonijelo boljitku ruralnog područja. Naglasio je kako su u gradnji pripomogli i članovi DVD-a, ali i lokalno stanovništvo te kako je zajedničkim snagama DVD napokon obnovljen.

OPĆA BOLNICA SISAK Središnji paviljon bit će gotov do kraja mjeseca

Bolji život

– Iskoristili ste one izazove i mogućnosti koji su bili na raspolaganju ulaskom Hrvatske u Europsku uniju te poboljšali kvalitetu življenja u ovoj maloj općini gdje nije jednostavno živjeti – rekao je župan.

Zahvalu je poslao i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković dodajući kako je iskorištena jedinstvena prilika za obnovu vatrogasnog doma iz europskih fondova.