Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Besplatno korištenje

Jeftinije parkiranje u Karlovcu putem nove aplikacije za građane PayDo

Jednostavnije parkiranje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Aplikacija je besplatna, a omogućuje jednostavniji, brži i povoljniji način plaćanja, bez dodatnih troškova – objasnio je Mario Hegedus iz Infoarta, tvrtke koja ovakav način plaćanja pruža u 17 gradova u Hrvatskoj

Zahvaljujući aplikaciji PayDo, Karlovčani od ovog mjeseca mogu jeftinije plaćati parkiranje u svojem gradu.

– Aplikacija je potpuno besplatna, prilagođena smart uređajima, a omogućuje puno jednostavniji, brži i povoljniji način plaćanja, bez dodatnih troškova, upozorit će kada istječe parkiranje, njome možete plaćati i kazne, a od jeseni i povlaštene karte – objasnio je Mario Hegedus iz Infoarta, tvrtke koja ovakav način plaćanja pruža u 17 gradova u Hrvatskoj.

AQUATIKA Javna ustanova AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj

Aplikacija je dostupna svima, od građana do turista, preko nje se parkiranje može plaćati putem bilo kojeg računa ili otvoriti “obiteljski račun”. Aplikacija ne ukida plaćanje SMS porukama, ali plaćanjem putem PayDo aplikacije korisnik ne plaća naknadu.

– Lani je u Karlovcu kupljeno 460.000 parkirališnih karata i plaćeno SMS-om. Na to je plaćeno po 60 lipa operatorima, odnosno ukupno 300.000 kuna naknade, a taj će novac sada ostati u džepovima građana – kazao je Tihomir Jarnjević, direktor Mladosti. 

Od rujna Mladost preuzima i posao pauk-službe, najavio je gradonačelnik Karlovca  Damir Mandić. 

Davor Petračić Damir Mandić: Stranačkih zapošljavanja je bilo, a ima ih i sada