Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Centar Crna roda Osekovo

Još jedan ulaz u Park prirode Lonjsko polje

Lonjsko polje
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Posjetiteljski centar će imati infocentar, dvoranu za edukaciju i interpretacijsku galeriju, a izgradit će se i osam vidikovaca...

– Ovaj novi ulaz u Lonjsko polje, sa svim sadržajima koji su predviđeni ovim projektom, pridonijet će razvoju turizma, a ja vjerujem i razvoju gospodarstva – rekao je župan Ivo Žinić tijekom početne konferencije o gradnji Posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo, vrijednog više od 20 milijuna kuna. Gradnja i uređenje još jednog ulaza u Park prirode Lonjsko polje financirat će se sredstvima fondova EU te bi trebao biti dovršen početkom 2020. godine. Partneri u projektu su Sisačko-moslavačka županija i Grad Popovača, dok je nositelj projekta Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

Svečano proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije 25. rođendan Sisačko-moslavačke županije “Populacijski smo najstarija županija, treba spriječiti odlazak mladih”

– Mi smo prije tri godine obnovili Prijamni centar u Krapju, prije dvije godine, u dogovoru s Gradom Kutinom, preuzeli smo novi Prijamni centar u Repušnici, a uz Prijamni centar Čigoć, Posjetiteljski centar Osekovo četvrti je ulaz u Park prirode – kazao je Ivor Stanivuković, ravnatelj Javne ustanove.

Posjetiteljski centar u Osekovu prostirat će se na ukupnoj površini od 3000 kvadrata, obuhvaćat će infocentar, dvoranu za edukaciju i interpretacijsku galeriju te izgradnju osam vidikovaca i drvenog pješačkog mosta. 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Odluka Gradskog vijeća Za sada bez nastavka gradnje reciklažnog dvorišta u Petrinji Županija financira kulturne projekte Iz županijskog proračuna Za 289 kulturnih projekata 1,6 milijuna kn