Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija ima certifikat Europske točke za darovite

Još tri nova Centra izvrsnosti

1/2
Foto: Virovitičko-podravska županija
Županija će, među ostalim, pokrenuti i Centar izvrsnosti novih tehnologija sa sjedištem u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

Centar izvrsnosti u Virovitičko-podravskoj županiji započeo je s radom u veljači, u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica, s fokusom na matematici, fizici, kemiji te informatici s robotikom. Nedavno su u Varaždinu dodijeljeni certifikati za deset novih Europskih točka za darovite, a jedan je stigao i u Virovitičko-podravsku županiju. Temeljem pozitivnih iskustava, Županija je odlučila pokrenuti i Centar izvrsnosti novih tehnologija sa sjedištem u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina. Istodobno će se Centar izvrsnosti u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica proširiti s Centrom izvrsnosti za povijest i Centrom izvrsnosti za medijsku pismenost.

Župan posjetio Centre izvrsnosti Bajs: Svaka četvrta kuna iz našeg proračuna odlazi na obrazovanje

– Nadograđujemo samo već započetu odličnu priču. Pokazujemo i ovime da se Županija brine i skrbi o svojim učenicima, ulažući u obrazovanje, jer ulaganje u obrazovanje nije samo ulaganje u razvoj društva, već i u razvoj gospodarstva i bolje budućnosti svih nas – podcrtao je župan Igor Andrović.

Radionice bi trebale započeti s radom idućih dana, a pohađat će ih 80-ak učenika osnovnih i srednjih škola. Županija će financirati prijevoz i prehranu učenika, naknade za predavače kao i opremu te materijale za rad. Prvi će put biti uključeni i osnovnoškolci.