Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Proglašenje sportaša

Kajakaši i kanuisti opet najbolji u Brodsko-posavskoj županiji

1/10
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najboljim ekipama proglašeni su Odbojkaški klub Nova Gradiška u ženskoj i Kajak/kanu klub Olimpik u muškoj konkurenciji

Kanuistica Vanesa Tot najbolja je sportašica, a kajakaš Antun Novaković najbolji sportaš Brodsko-posavske županije u protekloj godini. Priznanja su im dodijeljena na svečanom proglašenju koje je u organizaciji županijske Zajednice sportskih udruga i saveza održano u Slavonskom Brodu. Najboljim ekipama proglašeni su Odbojkaški klub Nova Gradiška u ženskoj i Kajak/kanu klub Olimpik u muškoj konkurenciji.

Sastanak s predstavnicima Svjetske banke U fokusu RTICS i pomoć poduzetnicima

- Iznenadio sam se što su sportaši i sportašice iz Brodsko-posavske županije u ovakvim uvjetima koje imamo postigli dosta dobre rezultate. Mi ovdje imamo mlađe kategorije, seniore, imamo one koji su prvi ili odmah do prvih u Europi i tako dalje i uistinu sam ponosan na to što smo napravili. Držim da tu nije kraj, da treba stalno napredovati i dalje stvarati bolje uvjete – rekao je Zvonimir Markotić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije.

Nagrade Zajednice za izuzetan doprinos razvoju sporta dobili su Krunoslav Hoffer iz Nove Gradiške i Mato Opačak iz Slavonskog Broda.

Posebne nagrade za ostvarene rezultate pojedinaca mlađih dobnih uzrasta u 2019. godini dodijeljene su Gabrijelu Veočiću (Boksački klub Brod), Riji Glas (Ženski vaterpolski klub Marsonia), Editi Poljac (ŽKK Brod na Savi), Lukasu Jurakiću (Šahovski klub Đuro Đaković), Leoni Pavlešin (KKK Olimpik), Darku Ercegu, Domagoju Babiću i Dori Opačak (KKK Marsonia) te Marku Bajanu (RK Brod).

Župan Marušić u Europskom odboru regija

Najuspješnija županijska školska društva u protekloj godini bila su Plavi sokol (OŠ Hugo Badalić, Slavonski Brod) kod osnovnih te Elektrotehničar (Elektrotehnička i ekonomska škola, Nova Gradiška) kod srednjih škola. Najbolji županijski sportaš s invaliditetom je Borna Sečić iz Boćarskog kluba Dan (Slavonski Brod), dok je nagrada za podvig godine dodijeljena kajakašu Marku Lipovcu.