Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sastanak s predstavnicima Svjetske banke

U fokusu RTICS i pomoć poduzetnicima

Foto: bpz.hr
Predstavnici BPŽ-a na čelu sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i ravnateljicom CTR-a Mirelom Brechelmacher u županijskoj su vijećnici održali sastanak s predstavnicima Svjetske banke

Strateški razvojni projekt Regionalnog tehnološkog i inovacijskog centra za strojarstvo (RTICS), koji je trenutačno u fazi pripreme tehničke dokumentacije, a čija je vrijednost 3,8 mil. kuna, prijavljen je u sklopu Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema.

Od invazivnih biljki velike su štete u poljoprivredi Nemoguće ju je iskorijeniti, a zbog invazivne amorfe nestaju pašnjaci

Tim povodom u županijskoj vijećnici održan je sastanak predstavnika Brodsko-posavske županije na čelu sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i ravnateljicom CTR-a Mirelom Brechelmacher s predstavnicima Svjetske banke na temu analize potreba gospodarstva u županiji, s posebnim naglaskom na razvojne potrebe poduzetnika.

Kako je istaknuto, tijekom projekta RTICS razvit će se suradnja i odnosi sa svim relevantnim znanstveno-istraživačkim i inovacijskim institucijama u Hrvatskoj kako bi se postiglo sinergijsko djelovanje i uspostavio komplementaran opseg djelatnosti.

Centar je osmišljen kao dio regionalne inovacijske infrastrukture u svrhu pružanja podrške podizanju kapaciteta za razvoj i inovacije te jačanja međunarodne konkurentnosti regionalnog poslovnog sektora, uglavnom poduzetnika kojima nedostaju vlastiti kapaciteti za razvoj i inovacije.

Dan sjećanja na žrtve logora Stara Gradiška I danas odjekuje zveket lanaca zarobljenih

ljučne usluge RTICS-a uključuju tehnološke usluge i usluge inženjeringa u područjima 3D tehnologija, naprednih proizvodnih tehnologija, naprednih materijala, automatizacije i robotike, programe usavršavanja, usluge poslovne podrške u područjima inovacijskih programa za MSP-ove i drugo.