Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PROJEKT GAMING INDUSTRIJE

Kampus proglašen strateškim projektom RH

1/4
Foto: Razvojna agencija SIMORA
U Novskoj bi se trebala izgraditi i prva arena za eSport u Hrvatskoj

– Kampus gaming industrije u Novskoj, projekt vrijedan 374,5 milijuna kuna plus PDV, uvršten je na listu strateških projekata Republike Hrvatske – rekao je nakon sjednice Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata dožupan Roman Rosavec, koji je nazočio ovotjednom sastanku povjerenstva.

Gotov idejni arhitektonski projekt budućeg kampusa gaming industrije u Novskoj Kampus će imati fakultet, studentski i učenički dom te jedinu arenu za eSport u nas

Kampus je namijenjen za potrebe fakulteta, studentskog i učeničkog doma, Poduzetničkog inkubatora za eSport arenu s 4000 mjesta i akceleratora gaming industrije. Nalazit će se na području Poduzetničke zone Novska, na parceli većoj od 90.000 četvornih metara. Sadržavat će četiri osnovna objekta. Prvi je fakultet s oko 9000 kvadrata bruto površine i spavaonicama za smještaj gostujućih predavača. Sagrađen će biti i studentski i učenički dom na 11.500 kvadrata, zatim akcelerator gaming industrije te poduzetnički inkubator za eSport.

Najspektakularniji objekt zasigurno je spomenuti inkubator za eSport, koji će biti jedina arena za eSport natjecanja u Hrvatskoj. Imat će, osim same dvorane, i ugostiteljski sadržaj, prostorije za testere gaming rješenja, svlačionice s prostorijama za zagrijavanje. U sklopu kampusa bit će i parkiralište s oko 750 mjesta, a precizni procijenjeni troškovi cijelog kampusa s PDV-om iznose 374 milijuna kuna plus PDV, koji se namjeravaju namaknuti velikom većinom iz europskih fondova.