Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 109 pregleda
Vrijedan 40 milijuna kuna

Karlovački Centar kompetencije podržala i ministrica Divjak

Blaženka Divjak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Centar bi trebao biti smješten u zgradi Tehničke škole i dijelu prostora Oružane u Karlovcu i sadržavao bi najmoderniju opremu

Karlovački Centar kompetencije trebao bi biti sastavni dio nove mreže škola koju Karlovačka županija planira uspostaviti, a koja će se temeljiti na specifičnim potrebama tržišta rada u Karlovačkoj županiji.

vatrogasci Skupština Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Priznanja župana Jelića vatrogascima koji su gasili požare na Jadranu

Upravo o ulozi Centra kompetencije u sektoru strojarstva, elektrotehnike i računalstva koji je odobren na temelju analize potreba u gospodarstvu kao i industrijske tradicije županije, župan Damir Jelić i zamjenica Vesna Hajsan Dolinar, razgovarali su i s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak.

Ministrica je podržala predstavljeni Centar i predložila da Županija projekt kandidira na natječaj Ministarstva koji će biti raspisan u ožujku. Centar bi trebao biti smješten u zgradi Tehničke škole i dijelu prostora Oružane u Karlovcu i sadržavao bi najmoderniju opremu, a očekivana mu je vrijednost 40 milijuna kuna.

Damir Jelić ulaganje u mlade Karlovačka županija dodijelila stipendije učenicima i studentima