Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 95 pregleda
Gradsko vijeće

Karlovački vijećnici imali su prvu sjednicu s laptopima

sjednica Gradskog vijeća Karlovac
1/6
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Vijećnike je na sjednici posebno zanimala politička odgovornost Tomislava Polića, tada tajnika Karlovačke športske zajednice koja je uplatila 1,2 milijuna kuna, a koji je danas direktor gradske tvrtke Mladost

- Kako god to zvučalo, ali moramo vjerovati pravosuđu, pustiti institucije da rade svoj posao. Optužnice koje su podignute govori sve i govore dovoljno. Što se tiče odgovornosti svih koji su navedeni i odgovornosti Gradske uprave nemam dileme, jer ne prihvaćam nikakve protuzakonite radnje. One se ne mogu pravdati dobrim djelima - kazao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić kojega je nezavisna vijećnica Marija Bodrožić Zorić na sjednici Gradskog vijeća pitala što je s odgovornosti aktera iz afere Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac u kojoj se pet osoba i isto toliko udruga sumnjiči da su ukupni iznos od 1,8 milijuna kuna za HRK uplaćivali na iznose udruga podizali i davali na ruke Dubravku Strniću iz HRK koji je novac davao igračima i trenerima kojima je klub dugovao.

Vijećnike je posebno zanimala politička odgovornost Tomislava Polića, tada tajnika Karlovačke športske zajednice koja je uplatila 1,2 milijuna kuna, a koji je danas direktor gradske tvrtke Mladost.

Mandić je dodao da poštuje proceduru, te da se o poslovanju Karlovačke športske zajednice već razgovaralo na Vijećima, kada je usvojen njen rad.

- Vjerujem da je istraga, odnosno, optužnica obuhvatila sve i da Gradska uprava nema što dodati. Što se tiče direktora Tomislava Polića, njegova sudbina je poprilično jasna, u ovom trenutku bih pričekao konačnu odluku. Ne mislim da ćemo čekati ne znam koliko godina, narednih dana raspetljat ćemo to do kraja - dodao je Mandić o slučaju.

Inače, karlovački vijećnici imali su prvu sjednici bez papirnatih radnih materijala, već s laptopima koje im je kupio Grad. Ušteda će u mandatu biti 60.000 kuna, jer je uračunat trošak kupnje računala i programa. No, Grad će 200.000 kuna manje plaćati tiskanje materijala za sjednice vijeća u četiri godine.