Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Uspješna atrakcija

Karlovačku Aquatiku u prvoj godini posjetile 104.000 ljudi

Aquatika
1/8
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
U nedjelju 22. listopada pripremili su slavlje u povodu prve godine rada. Ulaz je besplatan, bit će niz radionica i koncert Detoura

- U listopadu slavimo prvu godinu rada i doista imamo razloga za veliko slavlje jer smo u prvoj godini, kada je očekivana posjećenost trebala biti 12.000 gostiju, u karlovačkoj Aquatici ugostili čak 104.000 posjetitelja - kazala je Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica Javne ustanove Aquatika, odnosno karlovačkog slatkovodnog akvarija.

Stoga poziva sve posjetitelje da dođu na slavlje u Aquatiku u nedjelju 22. listopada.

– Pripremili smo bogat program od 10 do 20 sati; od niza radionica za djecu do rezanja slavljeničke torte u podne. Naručili smo čak stotinu torti, jer toliko vrsta slatkovodne ribe imamo u akvariju, tako da vjerujem da će je biti za sve. Uz to, cijeli je dan besplatan ulaz u akvarij, a u podne počinje i koncert popularne grupe Detour. Imamo rješenje za druženje i u slučaju lošeg vremena – kazala je ravnateljica. U 16 sati gosti će moći pogledati prezentaciju hranjenja riba, a od 17 sati i prezentaciju čišćenja velikog akvarija koji čiste ronioci.

Kako je napomenula, jedinstven rad u akvariju i skrb o riječnim ribama, od kojih je njih 40-ak endemskih, na tolikoj je razini da su ribice u akvariju postale njihovi mezimci s nadimcima.

– Zaposleno je 15 djelatnika, dobili smo pet nagrada, potičemo djelatnike na dodatno obrazovanje, surađujemo sa školama, udrugama. Ostvarili smo cilj da postanemo turistička atrakcija Karlovca cijele godine – dodala je ravnateljica.