Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
DAN GRADA

Karlovčani u dnevnom boravku uživaju u izložbama, plesu, koncertima...

Dnevni boravak u Karlovcu
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Drvene klupe i stolovi, stolice od slame, šareni jastuci... postavljeni su na Trgu bana Jelačića u povodu proslave 438. rođendana Karlovca

Glavni, ali tijekom godine, na žalost, pust Trg bana Josipa Jelačića u središtu Karlovca pretvoren je u dnevni boravak s posebnom pozornicom. Drvene klupe i stolovi, ‘stolice’ od slame, police od drvenih gajbi, brojni ukrasi, šareni jastuci, baš kao u svačijem dnevnom boravku, osmislili su i postavili članovi Udruge likovnih stvaralaca iz Zaprešića u sklopu festivala ArtiKa kojeg provode karlovačke udruge Carpe Diem i Izvan fokusa.

U dnevni boravak na Trgu pozvali su Karlovčane na izložbe, koncerte, ples, čitanje knjiga, sve u sklopu proslave 438. rođendana Karlovca. Danas se na Trgu cijeli dan održavaju razna događanja, od dječjih igara do večernjeg koncerta na kojem nastupaju od 22 sata bendovi Nos tress i Kawasaki 3P. Kulminacija proslave Dana grada Karlovca je 13. srpnja navečer plesanjem valcera s 438 plesnih parova u sklopu rođendanskog bala, smotrom povijesnih postrojbi hrvatske vojske i koncertom bendova Rivers i Prljavo kazalište od 22 sata.