Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Potpisani ugovori o dodjeli stipendija

Kaštela dodijelila 123 stipendije, studentima mjesečno 800, a učenicima 400 kuna

1/3
Foto: Grad Kaštela
Studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna prošle godine bit će isplaćene krajem siječnja

Dijelu kaštelanskih učenika i studenata ova je godina počela izvrsno, potpisivanjem ugovora s Gradom Kaštelima o dodjeli stipendija. U gradskoj vijećnici ugovore je potpisalo ukupno 123 učenika i studenta koji su zadovoljili uvjete i ostvarili pravo na stipendiranje iz gradskog proračuna. Studenti će primati 800 kuna mjesečno. Od ukupnog broja stipendija za studente tijekom akademske godine 2019./2020., jedna stipendija dodijeljena je prema socijalnom statusu, a sve ostale prema postignutom uspjehu. Učeničke stipendije nešto su niže i iznose 400 kuna mjesečno, a od ukupnog broja 22 su dodijeljene na temelju socijalnog statusa, ali i uspjeha u školi, a 22 isključivo na temelju uspjeha.

U povodu Dana Grada Kaštela Natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Kaštela

– Ovo su stvarno vrijedni učenici i studenti za koje se nadam da će uspješno nastaviti i dalje, a Grad će ih sa zadovoljstvom pratiti, kako putem stipendija tako i drugih mjera kao što su novčane nagrade studentima i učenicima koji su iznimno uspješni u pojedinim područjima djelovanja. Isto tako, prema odluci Gradskog vijeća, Grad Kaštela će pomagati i studente u Erasmus projektima, odnosno studentima u razmjeni, a jedan od ciljeva je da uspješne mlade ljude zadržimo u našem gradu – kazala je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Stipendisti su bili vrlo zadovoljni. Naime, studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna prošle godine bit će isplaćene krajem siječnja. Stipendije će primati do završetka ove akademske i školske godine.