Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
U povodu Dana Grada Kaštela

Natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Kaštela

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Prijedloge, s dokumentacijom, treba dostaviti do 17. siječnja 2020. godine

Objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Kaštela za 2019. Naime, Gradsko vijeće Grada Kaštela u povodu Dana Grada Kaštela 4. ožujka, kao i svake godine, zaslužnim pojedincima, pravnim osobama i udrugama dodjeljuje javna priznanja.

Predblagdanski posjeti ustanovama i udrugama „Betlehem“, „Miljenko i Dobrila“ te „Sv. Jeronim Gradonačelnik donio darove i čestitao Božić samohranim majkama, starijima...

Dodjeljuje se nagrada Grada za životno djelo, godišnja nagrada, koja se dodjeljuje kao osobna nagrada domaćoj ili stranoj fizičkoj osobi i kao skupna nagrada domaćoj ili stranoj pravnoj osobi, udruzi građana ili udruženjima građana Kaštela. Isto tako, proglasit će se počasni građanin Kaštela, a dodjeljuje se i posebna nagrada za humanost, koja se dodjeljuje kao osobna i kao skupna nagrada.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Kaštela imaju vijećnici Gradskog vijeća, gradonačelnik, domaće pravne osobe, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i najmanje deset građana koji imaju prebivalište na području Grada Kaštela.

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja Grada Kaštela obvezno mora sadržavati: ime i prezime, prebivalište ili sjedište podnositelja prijedloga, osobno ime ili naziv fizičke ili pravne osobe na koju se prijedlog odnosi, životopis, osnovne podatke o pravnoj ili fizičkoj osobi i njenom poslovanju, naziv javnog priznanja i područje za koje se podnosi prijedlog te iscrpno obrazloženje prijedloga odnosno postignuća i doprinosa radi kojih se predlaže dodjela javnog priznanja Grada Kaštela i izjavu kandidata o prihvaćanju kandidature.

KOMUNALNO UREĐENJE GRADA Za groblje u Kambelovcu 9 milijuna, a u Gomilici za nogostup 600.000 kuna

Prijedloge, s priloženom dokumentacijom, treba dostaviti zaključno sa 17. siječnjem 2020. na adresu: Grad Kaštela, Komisija za dodjelu javnih priznanja, 21212 Kaštel Sućurac, Braće Radić 1.