Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Predblagdanski posjeti ustanovama i udrugama „Betlehem“, „Miljenko i Dobrila“ te „Sv. Jeronim

Gradonačelnik donio darove i čestitao Božić samohranim majkama, starijima...

1/3
Foto: Grad Kaštela
Predblagdanski obilazak završio je posjetom Udruzi sveti Jeronim u Kaštel Gomilici gdje su predstavnike Grada dočekali djelatnici udruge, volonteri i štićenici

U ovo predblagdansko vrijeme ljubavi i darivanja, kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem obišao je kuću za utočište namijenjenu samohranim majkama i djeci, Dječji dom Maestral – podružnicu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću i Udrugu sveti Jeronim u Kaštel Gomilici.

Samo 11 hrvatskih gradova prema Državnom zavodu za statistiku bilježi više rođenih nego umrlih Kaštela na drugom mjestu u Hrvatskoj po prirodnom prirastu

Riječ je o tradicionalnom predblagdanskom obilasku ustanova i udruga koje skrbe o potrebitima, a gradonačelnik ni ove godine nije stigao praznih ruku, već sa slatkim paketima i bonovima u vrijednosti od 5000 kuna.

Velika pomoć

Kuća za utočište, koju vodi katolička udruga „Betlehem“, namijenjena je samohranim majkama i djeci koje iz različitih razloga ostaju same, napuštene i bez krova nad glavom.

Voditeljica splitske podružnice Udruge Betlehem Mihaela Krajina istaknula je ovom prilikom da im donacije uvelike pomažu u njihovu radu i zahvalila gradonačelniku na pomoći i dosadašnjoj suradnji.

Štićenici Dječjeg doma Maestral – podružnice Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću dočekali su predstavnike Grada Kaštela srdačno, s osmijesima na licima, dok je ravnateljica doma Jelena Burazin upoznala gradonačelnika s brojnim aktivnostima i programima koje provode tijekom cijele godine.

REBALANS GRADSKOG PRORAČUNA Grad Kaštela umjesto roditelja plaća radne materijale za četiri tisuće učenika

Predblagdanski obilazak završio je posjetom Udruzi sveti Jeronim u Kaštel Gomilici gdje su predstavnike Grada dočekali djelatnici udruge, volonteri i štićenici.

Tu sam kao kod kuće

– Dugogodišnji sam bivši predsjednik i član udruge, pa mi je uvijek drago doći i vidjeti štićenike jer se s njima osjećam kao kod kuće. Grad Kaštela već nekoliko godina sufinancira projekte ove udruge jer nude pomoć u kući starijim osobama, dnevni boravak i brinu se o štićenicima prihvatilišta za beskućnike. Sve udruge i ustanove na području našeg grada nastojat ćemo i ubuduće pomagati koliko god budemo mogli jer su socijalna pitanja nešto o čemu posebno treba voditi računa – izjavio je gradonačelnik Denis Ivanović i svima zaželio čestit Božić i puno zdravlja u novoj godini.