Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Pred Nacionalnim svetištem sv. Josipa spomen na sveticu

Kip Majke Terezije dar Albanaca gradu Karlovcu

Majka Terezija bila je u Karlovcu Veliki petak 1978. s don. Antom Gabrićem u posjetu toj crkvi
1/8
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Posvećenju šestoga kipa svete Majke Terezije u Hrvatskoj prisustvovali su i veleposlanici Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Kip je blagoslovio pomoćni biskup zagrebački, mons. Ivan Šaško

Pred Nacionalnim svetištem sv. Josipa u Karlovcu hodočasnike će ubuduće “dočekivati” kip svete Majke Terezije, dar Nacionalnom svetištu i Karlovcu Zajednice Albanaca Karlovačke županije, Udruge Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu, te Unije Albanaca u RH.

Kristijan Esad Čollaku, predsjednik Unije Albanaca u Hrvatskoj, kazao je da je Majka Terezija most koji spaja Albance i Hrvate i da je svetica koja je život posvetila brizi za siromašne i bolesne daleko od domovine, na Veliki petak 1978. godine bila u Karlovcu s don. Antom Gabrićem u posjetu toj crkvi.

Posvećenju šestoga kipa svete Majke Terezije u Hrvatskoj prisustvovali su i veleposlanici Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. Kip je blagoslovio pomoćni biskup zagrebački, mons. Ivan Šaško.

Karlovac brine za okoliš Besplatan parking elektro vozilima Mobilno reciklažno dvorište U tri tjedna obići će okolicu Karlovca