Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U župnoj crkvi svetoga Jurja održan tradicionalni božićni koncert

Klape i zborovi pjevali božićne klasike i napjeve

Foto: Općina Vir
Mi smo jedan od najbogatijih naroda u Europi, a samim tim i u svijetu, po količini i tradiciji božićnih pjesama, kazao je virski župnik don Jure Zubović na otvorenju šestog uzastopnog klapskog i susreta zborova na Viru

Koncertom klapa i zborova u župnoj crkvi svetoga Jurja na Viru, svečanim domjenkom te koncertom Tempo benda na Trgu svetoga Jure, nakon više od trideset dana programa okončana je manifestacija Advent na Viru. Proslava Nove godine na otvorenom bila je vrhunac virskog Adventa, dok je a cappella klapski koncert povodom božićnih i blagdana Sveta tri kralja, bio šećer na kraju. Repertoar je bio blagdanski i prigodni – od svima znanih božićnih klasika do tradicijskih božićnih napjeva udaljenih otoka, izvijestili su iz virske uprave.

28. biciklijada od Zadra do Vira Nekadašnji slovenski olimpijac osvojio bicikl na virskoj biciklijadi

– Mi smo jedan od najbogatijih naroda u Europi, a samim tim i u svijetu, po količini i tradiciji božićnih pjesama. Pjevamo ih u svojim kućama, uredima ili na radnom mjestu, jer su nam svima znane. Sve su te pjesme djela hrvatskih autora, što nas dodatno obavezuje u čuvanju vjere i tradicije – kazao je virski župnik don Jure Zubović na otvorenju šestog uzastopnog klapskog i susreta zborova na Viru.

Program je vodio Igor Jelenić Toto, a nastupom ga je otvorila virska mješovita klapa Puntadura. Pjevali su još ženska klapa Verse iz Vrsi, mješovita klapa Kolajna iz Zadra, muška klapa Condura iz Nina, ženska klapa Uzorita iz Sukošana, mješovita klapa Školji iz Tkona na otoku Pašmanu, muška klapa Ponistra iz Crnog, mješovita klapa Karamiž iz Ražanca, mješoviti zbor KUD-a Baul iz Petrčana te zadarski mješoviti ansambl Ars Cantabile. Završnu svečanost Adventa na Viru organizirala je destinacijska kompanija Vir turizam uz sponzorstvo Općine Vir.