Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Vrijednost 130.000 kuća

Klinički bolnički centar Osijek dobio novu opremu

1/4
Foto: Grad Osijek
Nova oprema će nam pomoći da nam se uspješnost u postupcima potpomognute oplodnje, kojom se bavimo već niz godina, dodatno popravi

U Kliničkom bolničkom centru Osijek na Zavodu za humanu reprodukciju i medicinski potpomognutu oplodnju puštena je u rad nova oprema - stolni inkubator i aspirator vrijedni 130.000 kuna, koje su za kupnju ovih uređaja donirali Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

OBRAZOVANJE Zaklada “Srce grada Osijeka” izdvojila 540 tisuća kuna za stipendije osječkim studenticama i studentima

Predstojnica Klinike za ginekologiju Andrijana Muller rekla je kako je to važna donacija za ovu kliniku, koja od kraja 2016. intenzivno radi na kadrovskom ekipiranju i tehničkoj opremljenosti kako bio poboljšala kvalitetu liječenja žena koje imaju poteškoće sa zanošenjem.

- Zahvaljujemo se županiji i gradu što su se odazvali na naš poziv za pomoć u nabavljanju što suvremenije opreme kako bismo imali što bolje rezultate liječenja - rekla je Muller.

Obnašatelj dužnosti voditelja Zavoda za humanu reprodukciju i medicinski potpomognutu oplodnju Zoran Popović upozorio je da je u Hrvatskoj sve veći broj žena koje ne mogu zanijeti, odnosno parova koji imaju problema pri ciljanom zanošenju. Po njegovim riječima, u prosjeku to je svaki peti par.

- Nova oprema će nam pomoći da nam se uspješnost u postupcima potpomognute oplodnje, kojom se bavimo već niz godina, dodatno popravi. Samo u ovoj godini smo imali više od 400 medicinskih postupaka vezanih za potpomognutu oplodnju. Ovo je vrlo sofisticiran uređaj u kojemu se mogu pohraniti embriji u uvjetima kakvi prevladavaju u maternici, što nam jako pomaže - zaključio je Popović.

OSIJEK Novi asistenti za podršku osobama s mentalnim poteškoćama

Osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović naglasio je da je ovo nastavak ulaganja županije u Klinički bolnički centar.

- Drago nam je da smo mogli pomoći i smatramo da je to jako dobro uložen novac i nastavit ćemo pomagati i dalje - zaključio je Ivanović.

Osječki dogradonačelnik Boris Piližota također je izrazio zadovoljstvo što je grad mogao "pomoći i doprinijeti podizanju kvalitete zdravstvenih usluga, te je najavio sličnu pomoć KBC-u i ubuduće.