Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
NACIONALNI TJEDAN DOJENJA

Klupe za dojenje stižu u 13 općina

Ilustracija: Klupa za dojenje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
S izgradnjom infrastrukture na javnim mjestima prilagođene potrebama majki i dojilja, županija je krenula već prošle godine kada su klupe postavljene u svim gradovima

S ciljem promicanja dojenja kao najzdravijeg i najprirodnijeg oblika prehrane djece novorođenačke i dojenačke dobi pokrenut je Nacionalni tjedan dojenja, a njega se aktivno uključila i Zagrebačka županija koja je obećala postaviti još klupa za dojenje.

Poticaji Zagrebačka županija za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora dodjeljuje 1,7 milijuna kuna

S izgradnjom infrastrukture na javnim mjestima prilagođene potrebama majki i dojilja, županija je krenula već prošle godine kada su klupe postavljene u svim gradovima. Ove godine one će biti postavljene i u 13 općina.

Zagrebačka županija Nacionalni tjedan dojenja obilježit će u općini Pušća u četvrtak, 3. listopada 2019.  godine druženjem s majkama i djecom u dvorištu Društvenog doma u Kumrovečkoj gdje je i postavljena klupa za dojenje.

U prva četiri mjeseca zabilježeno je 15 posto više noćenja te 14 posto više dolazaka nego lani Broj turista i ove godine ruši rekorde, Zagrebačka županija hit među Kinezima

Hrvatska se može pohvaliti podacima UNICEF-a prema kojima je 82,7% djece u Hrvatskoj od rođenja do izlaska iz rodilišta isključivo dojeno. Kako bi se očuvao taj pozitivni trend, ali i kako bi se ostvarile još i bolje brojke, svake godine od 1. do 7. listopada održava se Nacionalni tjedan dojenja s ciljem poticanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i zajednicu.