Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Pauk na svečanoj sjednici:

'Knin i cijeli ovaj kraj imaju jedan ogroman gospodarski, turistički i kulturni potencijal'

Dan Grada Knina
Foto: Šibensko-kninska županija
Na svečanoj sjednici zaslužnim Kninjanima dodijeljene su i nagrade, odnosno Plakete Grada Knina, a potpisan je i Memorandum o pokretanju 'Projekta Dinara'

U povodu obilježavanja Dana Grada Knina i blagdana sv. Ante, njegova zaštitnika, u Galeriji na kninskoj tvrđavi održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina. Svečanu sjednicu su svojom prisutnošću uveličali brojni visoki uzvanici, među kojima i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Nikola Blažević i Anja Šimpraga te predstavnici institucija Šibensko-kninske županije, gradova i općina, predstavnici vojske i policije, crkveni velikodostojnici te predstavnici udruga civilnog društva.       

Pušten u rad pročistač voda u Drnišu Drniš Pušten u rad uređaj za pročišćavanje otpadnih voda              

Na početku svečane sjednice sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Knina dr.sc. Marko Jelić koji se osvrnuo na sve što je napravljeno u proteklih godinu dana, na projekte koji su u tijeku, na nastavljene i započete projekte.

Domaćine i njihove goste uvodno je pozdravio i župan Goran Pauk.

"Koristim prigodu čestitati gradonačelniku i njegovim suradnicima na naporima koje ulažu u upravljanje gradom kojim, moramo biti realni, nije lako upravljati. Ovaj grad, kao i nažalost cijela naša domovina, suočava se s problemom depopulacije. To je problem za koji ne postoji brzo i jednostrano rješenje, već na njemu moramo raditi sustavno, svi zajedno, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadali.  Drago mi je što mogu kazati da Šibensko-kninska županija, sve županijske institucije i ja kao župan, s gradonačelnikom Jelićem i njegovim suradnicima imamo jednu kvalitetnu suradnju. Grad Knin i cijeli ovaj kraj imaju jedan ogroman gospodarski, turistički i kulturni potencijal na kojem se mora temeljiti njihov razvoj, a Županija će uvijek, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, biti suradnik i vjetar u leđa Kninu. Nadam se i vjerujem kako će se kvalitetna suradnja lokalne i regionalne vlasti Grada Kina i Šibensko-kninske županije nastaviti i u narednom periodu, na zadovoljstvo i u korist svih", kazao je župan Goran Pauk i čestitao Kninjankama i Kninjanima Dan Grada I blagdan njihova nebeskog zaštitnika sv. Ante, izvijestili su iz županije.

Na svečanoj sjednici zaslužnim Kninjanima dodijeljene su i nagrade, odnosno Plakete Grada Knina. Potpisan je i Memorandum o pokretanju „Projekta Dinara“ u kojem sudjeluju Grad Knin, Grad Vrlika, Općina Kijevo i Općina Civljane.

Šibenik odlični rezultati Šibenik u prvih pet mjeseci bilježi rast noćenja od skoro 25 posto