Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija prva pomogla

Koncertni klavir za mlade umjetnike

Foto: Osječko-baranjska županija
Za klavir je potrebno 1,2 milijuna kuna, a inicijativu je pokrenula osječka Akademija za umjetnost i kulturu

Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže i brine se o ravnomjernom razvoju kulture i umjetnosti na svom području, a prošlog tjedna pokrenut je još jedan novi projekt. Župan Ivan Anušić i dekanica Akademije za umjetnost i kulturu prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić potpisali su ugovor o sufinanciranju troškova nabave koncertnog klavira, namijenjenog mladim umjetnicima i za koncerte.

Potpisani novi ugovori za gradnju sustava navodnjavanja Milijuni kuna stižu za navodnjavanje

– Županija je na inicijativu Akademije za umjetnost i kulturu odlučila donirati 100.000 kuna za nabavu koncertnog klavira, koji nije jeftin, dapače, njegova vrijednost je 1,2 milijuna kuna, no, iako je potreban, takav klavir nema nitko odavde do Zagreba. Želimo ga nabaviti kako bi polaznici Akademije i svi koji će se okupiti oko tog projekta mogli kvalitetnije i bolje raditi te imati bolje rezultate. Pozivam i druge koji mogu pomoći da se zajedno angažiramo oko projekta, a obratit ćemo se i resornim ministarstvima i drugim institucijama kako bismo ove godine osigurali sredstva i nabavili klavir – rekao je župan Anušić.

Dekanica Sablić Tomić naglasila je da nabava koncertnog klavira nije važna samo za Akademiju i njene studente nego i za učenike 30-ak glazbenih škola koje djeluju na prostoru od Zagreba do Osijeka te čiji su ravnatelji supotpisali zamolbu Akademije za donacije za klavir. Zamolba je upućena na 20-ak adresa, a Osječko-baranjska županija prva se očitovala i konkretno podržala inicijativu, što se sada očekuje i od resornih ministarstava, lokalne samouprave, drugih institucija i donatora. 

Energetska obnova Pet projekata za 40,5 milijuna kn