Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Poduzetnički centar Pleternica

“Koraci suradnje 2” dobili zeleno svjetlo

Foto: plink.hr
Djelatnici tzv. PLINK tima na usluzi su svima onima koji imaju ideju, žele pokrenuti posao, otvoriti tvrtku

Poduzetničkom centru Pleternica odobren je novi europski projekt “Koraci suradnje 2”. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te posredničko tijelo Hamag-Bicro donijelo je odluku o financiranju projekta vrijednog gotovo 800 tisuća kuna.

Grad Pleternica nastoji osigurati pristojne uvjete za rad mladih nogometaša U gradnju i opremanje sportskih terena i objekata uložili 3,5 mil. kuna

Projektom se financiraju plaće djelatnika koji pružaju usluge poduzetnicima, besplatno ih savjetuju, usmjeravaju prema načinima korištenja bespovratnih sredstava i organiziraju edukacije. Gotovo 700 tisuća kuna bespovratnih sredstava omogućit će da se u 18 mjeseci usluge pleterničkog Poduzetničkog centra dignu na višu razinu, da više poduzetnika dobije kvalitetnu informaciju te bespovratna sredstva nakon prijave na razne natječaje.

– Ovim projektom omogućeno nam je da lakše, brže i efikasnije pružamo nove informacije o natječajima, bespovratnim sredstvima i zakonskim promjenama poduzetnicima s pleterničkog područja – kazala je Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica. Prema njezinim riječima, djelatnici tzv. PLINK tima (Pleternički inkubator) na usluzi su svima onima koji imaju ideju, žele pokrenuti posao, otvoriti tvrtku, samozaposliti se, žele kupiti stroj za svoju proizvodnju, bilo da se radi o poljoprivredi, prerađivačkoj industriji ili turizmu ili pak žele urediti nove sobe za turiste.

Antonija Jozić Novogodišnji intervju s gradonačelnicom Pleternice Antonija Jozić: Građani su me izabrali da se svakodnevno borim za naš grad

– Pozivamo poduzetnike da nam dođu s idejom, a mi ćemo pronaći odgovarajući natječaj te zajedničkim snagama pokušati doći do bespovratnih sredstava za njezinu realizaciju – poručila je direktorica Šarić.