Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Grad Pleternica nastoji osigurati pristojne uvjete za rad mladih nogometaša

U gradnju i opremanje sportskih terena i objekata uložili 3,5 mil. kuna

1/3
Foto: Požeški vodič
Osim velikog nogometnog terena, uredili smo i dva pomoćna terena, a postavljene su i svlačionice za igrače, ograda te javna rasvjeta, odnosno rasvjeta sportskih terena, kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić

Grad Pleternica već godinama ulaže u objekte sportske infrastrukture. Ove godine, nakon sportsko-rekreacijskih centara u Kuzmici i Buku, na red je došlo opremanje novih pomoćnih terena NK Slavije na hipodromu. Postavljena je javna rasvjeta i kompletno opremljena infrastruktura, kao preduvjet kvalitetnog rada i treninga. Ove godine planira se i sanacija glavnog terena Slavije te pomoćnih prostorija, kako bi se cjelokupni tereni i objekti revitalizirali te se time omogućio daljnji razvoj sporta.

Antonija Jozić Novogodišnji intervju s gradonačelnicom Pleternice Antonija Jozić: Građani su me izabrali da se svakodnevno borim za naš grad

Tradicija od 1926. godine

– Prošle godine započeli su radovi na rekonstrukciji sportskih terena koji se nalaze na prostoru našeg hipodroma, kako ga mi zovemo. Osim jednog velikog nogometnog terena, uredili smo i dva pomoćna terena, a postavljene su i svlačionice za igrače, ograda te javna rasvjeta, odnosno rasvjeta sportskih terena – kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

U uređenje i opremanje novog objekta i terena pleterničkoga nogometnog trećeligaša ukupno je uloženo oko 1,5 milijuna kuna. Investicija se djelomično financira iz gradskog proračuna, a djelomično iz realiziranih projekata i donacija.

Riječ je o velikom projektu o kojem su u Pleternici sanjali dugi niz godina, ali sve do lani nisu ga mogli realizirati. Tereni su, naravno, namijenjeni razvoju sporta, treninzima i odigravanju utakmica mlađih dobnih selekcija, odnosno za sve ono što treba jednoj sportskoj udruzi. Ove godine nastavit će se radovi na uređenju samog okoliša i pristupnih pješačkih staza.

Grad Našice godinu završio i započeo brigom o građanima Za sport 200.000 kuna više iz gradskog proračuna

– U Pleternici imamo klub koji ima tradiciju od 1926. godine i koji dosad nije imao pomoćne terene za rad sa svih sedam natjecateljskih selekcija. Sve te selekcije prate stručni treneri. Osim glavnog, Slavija je imala još jedan pomoćni teren na kojem su se povremeno odigravale utakmice, ali ako želimo razvijati sport na našem području, moramo toj djeci i mladim sportašima omogućiti pristojne uvjete za napredak. Dosad smo po tom pitanju poprilično improvizirali, treninzi su se održavali i u parku, a rezultati koje je klub postizao bili su odlični s obzirom na preduvjete koje smo im mi kao Grad osiguravali – istaknula je gradonačelnica.

Radi se i u okolnim selima

Osim u samom gradu, Pleternica nastoji podjednako ulagati u sportsku infrastrukturu i u okolnim selima. Tako su već obnovljeni sportski objekti koje koriste četvrtoligaš Kuzmica i županijski ligaš BSK iz Buka.

U naselju Bilice sagrađeno je igralište, a na stadionu Hrvatskog dragovoljca u Brodskom Drenovcu postavljena je rasvjeta. Ukupna vrijednost svih spomenutih investicija u razvoj sportske infrastrukture u protekloj godini kreće se oko 3,5 milijuna kuna.