Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Grad Našice godinu završio i započeo brigom o građanima

Za sport 200.000 kuna više iz gradskog proračuna

1/2
Foto: Grad Našice
Posebnu zahvalnost Grad Našice uputio je dugogodišnjim darivateljima krvi koji nesebično pomažu drugima

Grad Našice 2019. je godinu, ističu, završio ističući brigu o svojim građanima, zahvalnost onima koji daruju krv za druge i onima koji će uskoro postati važni pokretači razvoja grada.

Velika obnova kulturne baštine Dvorci Pejačević – Veliki i Mali – dobit će novo ruho vrijedno gotovo 100 milijuna kuna

I pomoć i motivacija

Tako je gradonačelnik Josip Miletić najboljim studentima uručio stipendije za ovu akademsku godinu. Grad dodjeljuje ukupno 30 stipendija, od kojih pet za izvrsnost, a 25 općih, za što je osigurano ukupno 300.000 kuna iz proračuna.

– Stipendije su ponajprije motivacija i poticaj studentima za kvalitetniji rad, ali ujedno i pomoć, njima i roditeljima. Neki su studenti dugogodišnji stipendisti pa se nadam da će radno mjesto pronaći baš u Našicama – rekao je Miletić.

Posebnu zahvalnost Grad Našice, u suradnji s Crvenim križem, uputio je dugogodišnjim darivateljima krvi koji nesebično pomažu drugima.

– Posebno nas veseli i to da smo opet u vrhu na razini Hrvatske po prikupljenim dozama krvi, tako brojimo više od 2600 doza krvi. Jedna doza spašava tri života pa, ako to preračunamo, vi ste ove godine spasili gotovo 8000 života – rekao je Igor Feldi, ravnatelj GDCK Našice. Priznanja su dobili Zdenka Rigo za 95 darivanja krvi, Boro Milojković za 125 darivanja, a posebnu zahvalu zaslužio je, za čak 150 darivanja, Zlatko Horvat.

Grad Našice ulaže u primarnu zdravstvenu zaštitu, ali i vjersku infrastrukturu Dom zdravlja Našice dobit će novu zgradu od 500 četvornih metara, ali i nove odjele

Nadalje, nakon izvanrednih uspjeha našičkih sportaša, Grad je odlučio povisiti sredstva za sve klubove. Novost je, tako, povećanje ukupnih sredstava namijenjenih za sport koji iznose više od dva milijuna kuna.

– Potreba je za povećanjem sredstava našim klubovima i zbog većih troškova rada i zbog kvalitetnih rezultata. Stoga smo kao Grad odlučili povećati ta sredstva za 200.000 kuna. S obzirom na ulaganja u sport, ove je godine direktno u tu svrhu izdvojeno 1,900.000 kuna, a pribrojimo li tome i sredstva mjesnih odbora, za sport ćemo ove godine izdvojiti više od 2 milijuna kuna. S obzirom na postotak, znatno je to više od drugih gradova u našoj okolici – naveo je našički gradonačelnik Josip Miletić.

Zadovoljna je time Sportska zajednica, koja broji 37 članica, a veseli ih i što će, uz podršku Grada, dobiti i novi kombi za prijevoz sportaša. Kombi će sufinancirati Hrvatski olimpijski odbor sa 70.000 kuna, dok će se razlika pokriti od dijela povećanih sredstava Sportskoj zajednici i iz gradskog proračuna.

PAVAO JOZIĆ Viceprvak Europe: Često si ponavljam: “Moraš voljeti teške stvari”

Uređenje sportskih terena

– Lani smo dodatno uredili srednjoškolsko igralište i postavili nekoliko sprava za vježbanje. Slijedi uređenje sportskih terena u Velikom parku, gdje su u planu rukometno, košarkaško i odbojkaško igralište. Nadamo se i skorom potpisu ugovora s Hrvatskim nogometnim savezom, koji će nam donijeti jedno igralište s umjetnom travom na terenima NK Naška, baš za njihovu 100. obljetnicu – zaključio je gradonačelnik.