Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
RADOVI U KUTINI

Kraj Općinskog suda 13 novih parkirališnih mjesta

1/2
Foto: Grad Kutina
Radovi su počeli u veljači, a planira se u blizini dograditi još koje postojeće parkiralište

Pokraj Općinskog suda u Kutini u tijeku je gradnja parkirališta. Lonja Strug d.d. Kutina izabrana je kao najbolji ponuđač od tri ponude koje su pristigle te je procijenjena vrijednost radova 177.725,00 kn s PDV-om.

SASTANAK GRADONAČELNIKA S MINISTROM BUTKOVIĆEM Cilj je što skorija gradnja drugog kolosijeka pruge Zagreb – Novska

– Sredinom 2021. godine započeli su građevinski radovi na prostoru gdje će ukupno biti 13 parkirališnih mjesta – rekao je pročelnik Eduard Gelešić.

– Želimo olakšati parkiranje u tom dijelu grada, u blizini Općinskog suda, Fine i Poduzetničkog inkubatora Kutina. To je jedno manje parkiralište, a nadam se da ćemo uskoro moći dograditi još koje postojeće parkiralište jer uočili smo da je tamo izuzetno velika gužva što se tiče parkiranja. Isto tako smo prošle godine napravili parkiralište u ulici Petra Preradovića gdje je također bio problem s parkiranjem. Grad Kutina napravio je analizu problematike u vezi s parkiranjem u samom centru grada i nastojimo sve te sporne pozicije gdje je otežano parkiranje riješiti gradnjom novih parkirališta. Planiramo sagraditi parkiralište u Dalmatinskoj ulici i tako osloboditi mjesta za parkiranje u blizini Centra II i samog Hotela Kutina s 50 parkirnih mjesta. Nadam se da će nam proračun dopustiti da već ove godine krenemo u gradnju tog parkirališta – ističe gradonačelnik Zlatko Babić.