Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan obišao gradilište

Kraj radova na Centru za djecu s teškoćama u razvoju koncem svibnja

Gradilište Centra za djecu s poteškoćama u razvoju u Dubrovniku
1/8
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Rok za završetak radova je 180 radnih dana, a prostor novoizgrađenog Centra će koristiti udruge koje su ga i do sada koristile

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima obišao je radove na gradilištu budućeg Centra za djecu s teškoćama u razvoju pokraj Opće bolnice Dubrovnik. Župan je istaknuo kako se kraj radova očekuje koncem svibnja te kako se realizacija projekta pripremala dugo vremena.

energetska obnova iz EU fondova Stiže još 2,4 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Lapad

"Izgradnjom Centra dobit ćemo kvalitetne uvjete za brigu o našim sugrađanima s poteškoćama. U ovom projektu financijski se najviše izložila Županija, ali postoje najave i od Zaklade Blaga djela i od Grada Dubrovnika kako će se uključiti financijski, bilo da je riječ o završnoj fazi ili samom funkcioniranju Centra. Očekuje nas i nabavka opreme i organizacijska pitanja u samom Centru. Tu mogu izraziti veliku zahvalnost udruzi Dva skalina", rekao je Dobroslavić.

Ravnatelj dubrovačkog Doma zdravlja Branko Bazdan zahvalio se svima uključenima te istaknuo kako je Studio Vetma donirao projektnu dokumentaciju. Napomenuo je kako predstoji natječaj za opremu i adekvatno opremanje prostora, a najavio je kako bi se u sklopu tog prostora jednog dana mogla otvoriti i dežurna stomatološka ambulanta za građane.

Upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen rekao je kako je Zaklada od početka sudjelovala u projektu.

"Udrugu Dva skalina mi smo potpomagali dok su još bili u starim prostorijama, ali već tada se vidjelo da to nije dovoljno i da će se moći nešto ozbiljnije napraviti. Budući da dobro surađujemo sa studijom Vetma, doveli smo ih da nas savjetuju oko projekta, ali su se senzibilizirali i kazali kako će projektiranje donirati. Tako je sve krenulo”, rekao je Obuljen te kazao kako će se Zaklada uključiti i u opremanje prostora ako se za to ukaže potreba.

Dubrovnik Zimska idila u Dubrovniku Turisti uživali u šetnji po gradskim zidinama

Zemljište za izgradnju Centra donirala je Opća bolnica Dubrovnik čiji je ravnatelj, Marijo Bekić rekao kako je ovaj projekt za svaku pohvalu te istaknuo kako je Opća bolnica Dubrovnik dobila suglasnost Ministarstva zdravstva za zapošljavanje dodatnog broja djelatnika kako bi se dala puna potpora radu Centra.

Ugovor o izvođenju radova, vrijedan 4 milijuna i 426 tisuća kuna, potpisali su u lipnju prošle godine Dom zdravlja Dubrovnik i tvrtka Tonikom d.o.o., a radovi su započeli u kolovozu. Nositelj cjelokupne investicije je Dom zdravlja Dubrovnik, a većinu sredstava osigurala je Dubrovačko neretvanska županija.

Rok za završetak radova je 180 radnih dana, a prostor novoizgrađenog Centra će koristiti udruge koje su ga i do sada koristile – Dva skalina i Zajedno do zdravlja, ali i sve ostale nove ako se eventualno pojave, a kojima su nužni ovakvi prostori, priopćili su iz Županije.

Festa Svetog Vlaha Proslava u Dubrovniku Besplatan prijevoz i preporuka poslodavcima povodom Feste sv. Vlaha