Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
iz EU fondova

Stiže još 2,4 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Lapad

energetska obnova
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Planira se zamjena svih 105 vanjskih otvora, potpuna izolacija krovišta i vanjskih zidova, ugradnja termostatskih ventila te zamjena postojeće rasvjete LED tehnologijom

Odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije od 19. siječnja Gradu Dubrovniku dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu 2,4 milijuna kuna za provedbu projekta za energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Lapad.

U Dubrovniku sastanak o radovima na pročistaču vode važan komunalni projekt Ubrzani radovi na gradilištu pročistača vode

Nakon što je u studenom Gradu Dubrovniku od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske već odobreno 2,7 milijuna kuna, sredstva za energetsku obnovu zgrade OŠ Lapad zatražena su i od Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova te su sukladno odluci resorne ministrice odobrena dodatna bespovratna sredstva u iznosu od 2,4 milijuna kuna.

Ovom odlukom značajno je umanjena participacija Grada Dubrovnika proračunskih sredstvima u projektu. Naime, ukupno odobrena sredstva od strane navedenih ministarstava sada iznose 5.174 319,50 kn dok je obveza sufinanciranja projekta za Grad Dubrovnik smanjena na 2.455 982,27 kuna, izvijestili su iz Dubrovnika.  

kruzer Vodeća svjetska društva za kružna putovanja u Dubrovniku Rezultati će biti vidljivi već u sezoni 2018. godine

Projektom energetske obnove Osnovne škole Lapad planira se zamjena svih 105 vanjskih otvora (99 prozora i 6 vrata), potpuna izolacija krovišta i vanjskih zidova, ugradnja termostatskih ventila te zamjena postojeće rasvjete LED tehnologijom. U konačnici, ukupne uštede će iznositi čak 90,75% od trenutne energetske potrošnje što će objekt energetskog razreda C podignuti u najviši energetski razred A+ te omogućiti Gradu Dubrovniku znatno manje troškove pri održavanju škole, a učenicima znatno kvalitetnije uvjete školovanja.

Projekt energetske obnove OŠ Lapad inače je prvi projekt u obrazovanju na području grada Dubrovnika koji se sufinancira od sredstava europskih fondova. U 2018. godini još se planira energetska obnova dječjih vrtića „Ciciban“ i „Izviđač“ te osnovnih škola Marina Držića i Ivana Gundulića.

Festa Svetog Vlaha Proslava u Dubrovniku Besplatan prijevoz i preporuka poslodavcima povodom Feste sv. Vlaha