Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Obilježena 60. godišnjica smrti blaženog Alojzija Stepinca

Krašić nam je dao kardinale Stepinca i Kuharića

Foto: Zagrebačka županija
Na proslavi Stepinčeva u Krašiću bili su premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak

Svetom misom u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva, koju je predvodio biskup Ratko Perić, a potom i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, u Krašiću je proslavljeno Stepinčevo.

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) Poduzetnicima vrlo povoljne kamate, Županija ih subvencionira do kraja kredita

Na obilježavanju 60. godišnjice smrti blaženog Alojzija Stepinca bili su, uz ostale, i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Premijer Plenković je rekao da je Stepinac i mučenik i pravednik, čovjek koji je snagom vjere pokazivao čovjekoljublje, i pri tom dodao da je Krašić dao dva kardinala – blaženog Stepinca i kardinala Kuharića.

– Drago mi je da se ova općina razvija, da smo, kao Vlada RH, fiskalnom decentralizacijom dali snažnu potporu jedinicama lokalne samouprave – rekao je premijer obećavši da će Vlada dati i potporu za uređenje župne kuće, u kojoj je Stepinac proveo uzničke dane.

U ime Županije na svečanosti u Krašiću bio je predsjednik Skupštine Mato Čičak, koji je uz ostalo rekao da je sufinanciranjem Županije izrađen masterplan razvoja turizma u Dolini kardinala te je zahvalio premijeru na poreznoj reformi koja je općinama omogućila više sredstva za razvoj.

Odlični podaci iz Fine o poduzetništvu u Zagrebačkoj županiji Broj poduzetnika od 2001. veći je 151 posto

– To je pravi put da, uz još više komunikacije, možemo riješiti probleme ruralnih sredina – rekao je predsjednik Skupštine Čičak.