Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Stočarstvo

Krava Mona pobjednica je županijske izložbe stoke

Stočna izložba
Foto: Večernji list
Na području Sisačko-moslavačke županije, na 2200 gospodarstava, uzgaja se ukupno oko 32.000 grla goveda različitih kategorija

Krava Mona, vlasnika Tomislava Lipovca iz Novog Sela Palanječkog, šampionka je 11. županijske izložbe stoke održane u Popovači.

– Osvojio sam već drugu godinu šampionsko zvono. Krava Mona, koja je ove godine osvojila tu titulu, dala je dvije kćeri koje su bile prvonagrađene junice u dvije prethodne izložbe. Nagrada nam puno znači jer ovaj posao nije nimalo lak. Treba nam veća potpora države – smatra Tomislav Lipovac.

Tehnička škola u Sisku ERASMUS+ Učenici se vratili sa stručne prakse u Italiji

Izložba je okupila 40 izlagača, a uz ocjenjivački dio u konjogojstvu i govedarstvu imala je i revijalne događaje poput izložbe malih životinje te reviju pasa.

– U ovoj županiji na 2200 gospodarstava uzgaja se ukupno oko 32.000 grla goveda svih kategorija. Jedna od zanimljivosti i specifičnosti koja je izdvaja naspram drugih je veliki potencijal u pašnjačkom stočarstvu koje je u ovoj županiji i najčešće, a nadamo se da će u budućnosti biti i još intenzivnije – kazao je tijekom otvorenja izložbe Mato Čačić, zamjenik ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije.

Dorijan Lendvaj osvojio brončanu medalju u informatici 13-godišnji Dorijan Lendvaj Genijalac iz Popovače prvi u programiranju, a osvaja medalje i u informatici

– Poljoprivreda je jedna od strateških grana razvoja naše županije, ali i Republike Hrvatske. Moram to istaknuti, svu raskoš i ljepotu koju danas vidimo ovdje, nažalost mi stagniramo u proizvodnji, u stočarskoj proizvodnji, stagniramo u proizvodnji hrane i moramo nešto promijeniti. Hrvatska država mora više uložiti u proizvodnju hrane – dodao je župan Ivo Žinić pozvavši okupljene poljoprivrednike i stočare da ne odustaju od svojeg posla. 

Psihijatrijska bolnica Popovača Sporazum s bolnicom Stanovnici Popovače više ne moraju u Sisak na vađenje krvi