Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 224 pregleda
Splitsko-dalmatinska županija

Kreće obnova starog visećeg mosta preko rijeke Cetine u Trilju

Viseći most u Trilju
1/7
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U Trilju je potpisan Ugovor za sufinanciranje radova na obnovi starog visećeg mosta preko rijeke Cetine u vrijednosti dva milijuna kuna. Na potpisivanju je bio gradonačelnik Trilja Ivan Šipić i župan Zlatko Ževrnja.

Splitsko-dalmatinska županija je iz svog proračuna izdvojila 1,6 milijuna kuna za razne projekte, od prijevoza učenika i različitih socijalnih programa, uređenja i obnove školske sportske dvorane, poticaja u poljoprivredi (sufinanciranje sadnica, pristupnih putova), za javnu rasvjetu i komunalno održavanje te kapitalne potpore razvojnoj zoni Čaporice, rekonstrukciju županijske ceste  Bisko – Liska – Ercegovci – Krušvar i ceste Gaz – Grab – Ruda. Gradonačelnik je izdvojio kao primjer izvrsne suradnje nedavno sufinanciranje projektne dokumentacije (400 tisuća kuna) za Proizvodno uslužni Centar, te za projekt CEKOM u suradnji s RERA-om.

Župan Zlatko Ževrnja je rekao da Županija uvijek i na prvom mjestu ima ravnomjerni razvoj svih krajeva županije, od otoka, priobalja do Zagore, s naglaskom na razvojne projekte "te smo i u Trilju stručno i financijski, ciljano podupirali razvojne projekte, ne zaboravljajući ni zdravstvo, školstvo, i razne socijalne projekte".

Rekonstrukciju i dogradnju ceste koja spaja Dicmo i Trilj preko Biska, u vrijednosti 22 milijuna kuna, župan je ocijenio kao "dodanu vrijednost za ukupni projekt razvoja poslovne zone u Čaporicama i otvaranje novih turističkih perspektiva ovoga prelijepoga kraja".

U tom kontekstu je i potpisan Ugovor s gradonačelnikom Trilja za sufinanciranje radova na obnovi starog visećeg mosta preko rijeke Cetine u vrijednosti 2 milijuna kuna, od čega je Županija sudjelovala najprije s tristo, i s danas potpisanim ugovorom na pet stotina tisuća kuna, s ukupno osamsto tisuća kuna.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić se nakon potpisivanja Ugovora zahvalio Županiji.

"Već smo nekoliko puta naglasili što taj projekt znači za Trilj, prije svega po pitanju sigurnosti, a onda i u kontekstu turističke slike našega grada, ulaza u grad itd. Dakle, turistički potencijal je ogroman. Hvala našoj Županiji, županu i njegovim suradnicima što su nas svih ovih godina pratiti s milijunima kuna, što kroz male, što kroz velike projekte", rekao je Šipić.

Župan Zlatko Ževrnja kazao je kako će Splitsko-dalmatinska županija i ubuduće, u okviru svojih mogućnosti, podupirati projekte Grada Trilja.

"Veseli me da su u tijeku radovi na ovom vrijednom infrastrukturnom projektu, koji je od velike važnosti za Grad Trilj u smislu sigurnosti pješaka. Ovo je ujedno i turistička vrijednost i atrakcija, a moramo promišljati i o toj sferi, da ti projekti imaju izravni ekonomski učinak", istaknuo je župan Ževrnja.