Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ZNAČAJAN PROJEKT

Krenule katastarske izmjere, besplatno za sve građane

Foto: Grad Garešnica
Projekt je vrijedan 2,37 milijuna kuna, Grad Garešnica sufinancirat će ga s 1,42 milijuna

Katastarska izmjera za dio katastarske općine Garešnica proteklog je tjedna i službeno počela svečanim otkrivanjem ploče s oznakom projekta i konferencijom u garešničkom hotelu Garić.

GODIŠNJA PROSLAVA Polaznicima škole nogometa NK Garić podijeljene nove klupske trenirke

Nazočni su bili ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija sa svojim suradnicima te Alma Horvatinović predsjednica Općinskog suda u Bjelovaru. Tom prigodom ravnatelj DGU Damir Šantek pozdravio je suradnju s Gradom i rekao da je Garešnica jedna od 13 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj u kojoj ove godine ide katastarska izmjera.

Geodetske ekipe već su na terenu, a oko 1500 nositelja prava dobit će pozive i biti uključeno u izmjeru kojom će ovlašteni geodeti ući u svako dvorište kako bi se utvrdile međe i ucrtalo sve što se na katastarskim česticama nalazi.

Gradonačelnik Josip Bilandžija tom je prilikom naznačio važnost ove izmjere jer je usklađenost evidencija u katastru i gruntovnici sa stvarnim stanjem na terenu važna i za građane i za Grad Garešnicu.

RIBIČI ILOVE OSVOJILI NASLOV Od iduće sezone igrat će u Prvoj jedinstvenoj hrvatskoj ligi

Cijeli projekt vrijedan je 2,37 milijuna kuna, Grad Garešnica sufinancirat će ga s 1,42 milijuna, a ostatak ide iz zajma Svjetske banke tako da izmjeru neće plaćati građani. Planira se provesti u roku od dvije godine.