Izbornik
Naslovnica Županije
Nova sredstva za razvoj

Kroz 46 ugovora korisnicima 6 milijuna eura

KORISNICI programa poboljšat će svoja poslovanja
Foto: SMŽ

U Hrvatskoj Kostajnici održano je još jedno uručivanje ugovora korisnicima programa Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je ugovore o financiranju iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine za područje Sisačko-moslavačke županije, a Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za područje Sisačko-moslavačke županije i Javnog poziva Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini.

Ukupno je kroz 46 ugovora dodijeljeno oko šest milijuna eura.

– Ulaže se ne samo u obnovu već i u razvoj i revitalizaciju, što je osobito važno za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije. Sredstva koja su osigurana putem ovih ugovora bit će uložena u povećanje trajnih nasada, poboljšanje traktorskih i šumskih putova, nerazvrstanih cesta, u modernizaciju poljoprivredne mehanizacije, dakle u sve ono što je potrebno kako bi naši poljoprivrednici povećali proizvodnju. Isto tako i u unaprjeđenje komunalne infrastrukture, u ceste, nogostupe, pristupne ceste, u izgradnju i opremanje školskog športskog igrališta. Svi ovi projekti će znatno pridonijeti unapređenju kvalitete života svih stanovnika na čijem će se području projekti provoditi – rekao je tom prigodom sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. 

OČEKUJE SE da će ova investicija rezultirati poboljšanjem učinkovitosti prikupljanja i obrade otpada Modernizacija i unapređenje komunalnih usluga u Čazmi Novo vozilo za prijevoz otpada vrijedno je 150.000 € U sklopu sjednice Koordinacije županijskih Savjeta mladih Republike Hrvatske, koja je nedavno održana u Virovitici, izabrano je i novo vodstvo Koordinacija Nova uloga čelnika Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije U Tehnološkom parku pružaju usluge poslovnog i poduzetničkog savjetovanja malih i srednjih tvrtki u svim fazama njihova poslovnog ciklusa Fokus na razvijanje gospodarstva Inkubaciju prošlo 85 tvrtki: Nastojimo im omogućiti što kvalitetnije uvjete za rad