Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Program usavršavanja menadžera – PUMA sufinancira županija

Kroz program usavršavanja menadžera prošlo 6500 polaznika u 20 godina

storyeditor/2024-10-18/Edukacje_1.jpg
Foto: OBŽ OBILJEŽAVA se 20. godišnjicu sufinanciranja ovog značajnog projekta

Osječko-baranjska županija i idućih će godinu dana sufinancirati Program usavršavanja menadžera – PUMA koji od 1996. provodi Hrvatska udruga poslodavaca, odnosno njezin Regionalni ured Osijek. Novi, već 20. ugovor o sufinanciranju potpisali su zamjenik župana Josip Miletić i direktor Regionalnog ureda Osijek HUP-a dr. sc. Ivan Sarić. Inače, Osječko-baranjska županija od 2005. sufinancira provedbu tog programa, za što je iz svog proračuna izdvojila ukupno 88.279 eura, a kroz edukacije je prošlo oko 6500 polaznika.

– Obilježavamo 20. godišnjicu sufinanciranja ovog značajnog projekta, tako da je Osječko-baranjska županija nešto i povećala sredstva. To činimo iz godine u godinu, s obzirom na to da želimo da gospodarstvo raste, ali isto tako i da se ne zaboravi edukacija – rekao je Josip Miletić, zamjenik župana OBŽ-a.

Direktor osječkog Regionalnog ureda HUP-a dr. sc. Ivan Sarić zahvalio je Županiji na potpisivanju novog ugovora i na tome što prepoznaje važnost ulaganja u ljude, "a to je upravo program PUMA".

– Iako se zove Program usavršavanja menadžera, namijenjen je svim kadrovima u gospodarstvu. Naši članovi, poslodavci, šalju svoje kadrove na usavršavanje kod nas i tako se kreiraju i teme. Važnost ulaganja u cjeloživotno obrazovanje prepoznale su naše dvije institucije, ali i ostali, a njihovu korist potvrđuju i gospodarski pokazatelji pa je ovo naš mali obol svemu tome – dodao je.

– Potpisivanje ugovora s HUP-om jedan je u nizu projekata kojima želimo na pravi način odgovoriti na izazovno poslovno okruženje u kojem posluju naši poduzetnici. Želimo im omogućiti prave informacije u pravo vrijeme na pravome mjestu kako bi mogli donijeti ispravne poslovne odluke i dugoročno opstati na tržištu – poručila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ-a Ivana Katavić Milardović.

Pojasnila je da će Županija ove godine izdvojiti 5000 eura za edukacije, a obveza je HUP-a educirati do 100 polaznika. Međutim, dosadašnja su iskustva pokazala da taj broj gotovo uvijek bude dvostruko veći od početno dogovorenog.

storyeditor/2024-10-18/MZA1.jpg Općina Belica pet godina ostvaruje najbolje rezultate u stopi selektiranog otpada Međimurska županija opet na vrhu po odvajanju otpada s više od 50% Mirko Duspara Obostrana korist Gradonačelnik na terenu: svaki tjedan susreti s mještanima Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača prošla je na HEP-ovu natječaju ZeIEn 2024., na koji je prijavila sunčanu elektranu snage 85 kW na krovnim plohama škole Prošao projekt Sunčana elektrana na krovu škole