Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U okviru programa 22. Moslavačkog proljeća obiježen i kulturni jubilej

KUD Stružec obilježio 25 godina uspješnog rada

Foto: Popovača
U okviru programa 22. Moslavačkog proljeća KUD Stružec je zahvalio dugogodišnjim članovima na aktivnom angažmanu te brojnim subjektima na podršci u radu.

Uz bogat kulturno-umjetnički program 22. po redu manifestacije Moslavačko proljeće, KUD Stružec svečano je obilježio i 25. obljetnicu uspješnog djelovanja. Ovogodišnji program priredbe otvorili su svojim nastupom članovi odrasle i dječje skupine KUD-a domaćina.

Manifestaciji je prethodilo svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine koje je predvodio upravitelj Župe sv. Ane Osekovo, vlč. Dražen Lauc, a dobrodošlicu okupljenim posjetiteljima i gostima izrazila je predsjednica KUD-a Stružec Ružica Podbrežnjak. Čestitke na ustrajnosti i marljivom radu na čuvanju tradicije i običaja moslavačkog kraja, a posebno na radu s djecom uputio je i gradonačelnik Josip Mišković.

U okviru programa 22. Moslavačkog proljeća KUD Stružec je zahvalio dugogodišnjim članovima na aktivnom angažmanu te brojnim subjektima na podršci u radu.

Bogat program manifestacije obuhvatio je nastupe gostujućih kulturno-umjetničkih društava Vesela šokadija Lapovci, Graničar Križ, Pougarje, Korana Slunj, Pokupljanka Brest Pokupski, Matija Gubec Donji Miholjac. Organizatori su pripremili i bogatu prigodnu izložbu svojih rukotvorina, a posjetitelji su imali priliku razgledati i stalni postav etno sobe KUD-a Stružec u kojoj su izloženi tradicijski predmeti kojima društvo raspolaže.

KUD Stružec posebno je ponosan na aktivan rad sa najmlađim sugrađanima, a pored manifestacije Moslavačko proljeće, Društvo tradicionalno svake godine u suradnji s ostalim mjesnim udrugama organizira i bogat program proslave blagdana sv. Vida, zaštitnika ovog naselja.

POPOVAČA U Popovači subvencioniranje proizvodnje povrća i cvijeća Zajednica sportskih udruga predstavila rezultate za 2022. godinu Na području Grada Popovače djeluje 21 sportska udruga POPOVAČA Mališani posjećuju centar ‘Crna roda’ u Osekovu