Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zajednica sportskih udruga predstavila rezultate za 2022. godinu

Na području Grada Popovače djeluje 21 sportska udruga

Foto: Popovača
U okviru ove Skupštine vodstvo Zajednice prihvatilo je zahtjev Šahovskog kluba Popovača, a koji je tom prigodom postao 21. član Zajednice.

Zajednica sportskih udruga Grada Popovače održala je svoju redovitu godišnju sjednicu Skupštine, na kojoj su prezentirani rezultati postignuti u protekloj godini. Zajednica broji 20 sportskih udruga, a od 2022. godine ima i novu udrugu članicu – Zeleni kadar iz Volodera. Najbrojniji su nogometni klubovi na koje je otišlo i najviše sredstava, što za redovan rad, odnosno osiguranje sredstava za redovno natjecanje, ali određeni dio i za kapitalna ulaganja.

– Zajednica je u dogovoru s klubovima podmirila i dugovanja za najam sportske dvorane OŠ Zorke Sever, a podmirila je i liječničke preglede. Radi se o velikim sredstvima, ali koja su konačno i opravdana vašim rezultatima. Veseli nas vidjeti uspjehe na svim poljima sporta, od nogometa do rukometa, kuglanja, kik-boksa, tenisa i ribolova – istaknuto je u okviru izvješća, u kojem je naglašeno i da Zajednica u 2023. godini raspolaže sa 127.546,62 eura.

U okviru ove Skupštine vodstvo Zajednice prihvatilo je zahtjev Šahovskog kluba Popovača, a koji je tom prigodom postao 21. član Zajednice.

Inače, u područje sporta i stvaranje kvalitetnijih uvjeta Grad Popovača ulaže znatna sredstva i pored onih koja se nalaze u proračunu Zajednice. Ukupno se radi o dva milijuna eura iz gradskog proračuna, poput nastavka uređenja nogometnog igrališta Voloder, uređenja svlačionica i igrališta nogometnih klubova u nekoliko naselja, a tu je i jedan od najvećih kapitalnih projekata – izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Moslavac te održavanje sportske dvorane, čija je izgradnja omogućila unapređenje kvalitete sporta na ovom području.

POPOVAČA Mališani posjećuju centar ‘Crna roda’ u Osekovu POPOVAČA Zajednica sportskih udruga Grada Popovače održala godišnju skupštinu I ove godine Grad Popovača osigurao isplatu uskrsnica Novčanu potporu od po 40 eura dobit će oko 700 stanovnika