Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
I ove godine Grad Popovača osigurao isplatu uskrsnica

Novčanu potporu od po 40 eura dobit će oko 700 stanovnika

Foto: Popovača
Svi oni umirovljenici koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2022. te i dalje zadovoljavaju propisane uvjete automatizmom ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 40 eura

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na svom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi iznos od 3320 eura mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine ni zajamčene minimalne naknade osigurao isplatu jednokratne novčane potpore – uskrsnice u iznosu od 40 eura.

Svi oni umirovljenici koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2022. te i dalje zadovoljavaju propisane uvjete automatizmom ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 40 eura te nije potrebno podnositi zahtjev budući da su već evidentirani u sustavu kojim raspolaže gradska uprava.

Svi ostali koji do sada nisu bili evidentirani ili su tek sad stekli pravo na korištenje novčane potpore trebaju dostaviti ispunjeni obrazac zahtjeva uz tražene priloge osobno u zgradu gradske uprave na adresi Trg grofova Erdodyja 5, Popovača, radnim danom od 7 do 15 sati, ili putem e-maila na adresu: sandra.horvat@popovaca.hr, i to do najkasnije 31.ožujka 2023. godine.

Obrazac je objavljen na internetskoj stranici grada, a može se dobiti i u gradskoj upravi.

– Ova mjera potpore za naše starije sugrađane ima za cilj bar malo olakšati podmirivanje troškova potrošačke košarice s obzirom na znatan porast cijena, a očekujemo da će pravo na uskrsnicu ostvariti nešto više od 700 naših sugrađana – ističe gradonačelnik Josip Mišković.

Jednokratna novčana potpora bit će isplaćena tijekom posljednjeg tjedna ožujka na tekuće račune umirovljenika.

POPOVAČA Novo električno vozilo za prikupljanje otpada i čišćenje Uzorci su poslani na ocjenjivanje u Agronomski fakultet u Zagrebu Mještani organiziraju prvu Salamijadu u Pučkom domu Potok POPOVAČA Velika ulaganja u deset prometnica u Popovači