Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POPOVAČA

Velika ulaganja u deset prometnica u Popovači

1/2
Foto: Popovača
Ovogodišnji program održavanja cesta vrijedan je gotovo 2,7 milijuna eura budući da su tu i sredstva iz Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa

U tijeku je izvođenje radova na asfaltiranju dijelova deset ulica u sklopu pojačanog održavanja nerazvrstanih cesta na području Popovače.

– Radove izvodi tvrtka STRABAG koja je dolaskom boljih vremenskih uvjeta započela s realizacijom ugovora s Gradom Popovača asfaltirajući ovih dana tri prometnice – istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković koji je zajedno sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem obišao radove asfaltiranja Ulice Nikole Tesle u središtu Popovače koja je do sada bila makadamska.

Održavanje cesta

Ovaj ciklus pojačanog održavanja obuhvaća asfaltiranje ukupno tri i pol kilometra nerazvrstanih makadamskih cesta u šest mjesnih odbora na području Grada. Pored spomenute Ulice Nikole Tesle, asfaltirat će se i odvojak Polakove, odvojak Ulice Krmelovac i dio Ulice Ravnik– ulaz u prostor NPB u Popovači, potom dio Ulice Moslavac, dio Ulice Maksimilijana Juranića u Voloderu, Ulica Vodenički brijeg s odvojcima u Podbrđu, odvojak Vinogradske ulice u Donjoj Vlahiničkoj, dio puta u Moslavačkoj Slatini te dio Mramorske ulice u Gornjoj Gračenici. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 260.000 eura koja će, ističu u gradskoj upravi, uvelike unaprijediti kvalitetu života građana koji žive u tim ulicama ili u njima imaju objekte turističke namjene. Kako je planirano, ove aktivnosti bit će završene do kraja ožujka.

Grad je uputio i prijedlog Županijskoj upravi za ceste SMŽ da se tijekom 2023. kroz model zajedničkog financiranja u omjeru 50:50 završi obnova ceste Osekovo – Stružec te Gornja Gračenica – Ciglenica. U tu se svrhu iz gradskog proračuna planira izdvojiti oko 135.000 eura.

– Ovogodišnji program održavanja cesta predviđa se u ukupnom iznosu od gotovo 2,7 milijuna eura budući da su time obuhvaćena i sredstva iz Fonda solidarnosti ostvarena u iznosu od 1,3 milijuna eura za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih u potresu. Riječ je o mostu u Gornjem Krivaju, mostu preko Voloderca u Voloderu, mostu u Športskoj ulici u Donjoj Gračenici te cesti u Ulici bana Jelačića u Popovači, kao i cesti s mostom u Moslavačkoj ulici u Popovači – podsjeća gradonačelnik Josip Mišković.

Parkirališna mjesta

Planovi Grada Popovače obuhvaćaju i rekonstrukciju i proširenje prometnice Sv. Barbara, Voloder – Paklenica – Gornja Jelenska procijenjene vrijednosti oko 500.000 eura. Također su planirani radovi na izgradnji pješačke staze u Podbrđu vrijedni oko 200.000 eura te 1. faza izgradnje pješačke staze u Strušcu od područne škole prema Pučkom domu u tom naselju za što se planira izdvojiti oko 160.000 eura. Na natječaj Ministarstva graditeljstva Grad je prijavio projekt izgradnje novog parkirališnog prostora iza nove zgrade gradske uprave čime se planira riješiti izraženi problem nedostatka parkirališnih mjesta u samom središtu Popovače.

DARIVALI GA Posjet Luki Kovačiću, prvom djetetu s područja Popovače u 2023. POPOVAČA Stiže 1,4 milijuna eura za obnovu mostova i cesta “Zlatne žene za zlatnu dob” Trideset žena će se na području Popovače skrbiti o 180 korisnika